Evlilik kredisi başvurusu ne zaman, hangi illerde başlayacak, yaş sınırı var mı?

Yeni bir yuva kurmanın hayali ile evlenecek olan çiftler, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadi olarak açıkladığı evlilik kredisi hakkında gelişmeleri takip ediyor. Evlilik kredisinin verileceği iller ve başvuru tarihleri merak edilirken detaylar araştırılmaya devam ediyor.

Evlilik kredisi başvurusu ne zaman, hangi illerde başlayacak, yaş sınırı var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatleri arasında yer alan evlilik kredisi hakkında beklenen açıklamalar geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir tarafından açıklanan evlilik kredisi ile ilgili gelimeler yakından takip ediliyor.

Evlilik aşamasında olan çiftlerin araştırdığı evlilik kredisinin detaylarına ilişkin ''Evlilik kredisi başvuru işlemleri başladı mı, nasıl yapılır? 150 Bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları nedir, yaş sınırı var mı? Evlilik kredisi veren bankalar hangileri açıklandı mı?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Evlilik kredisinin detayları merak konusu olmaya devam ederken bir yandan da bu kredinin ne zaman verileceği araştırılmaya devam ediyor.

FAİZSİZ 150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi detayları araştırılmaya devam ederken bu krediye ne zaman başvuru yapılması gerektiği de sorgulanan konular arasında yer aldı. 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi hakkında pek çok detay henüz açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankası tarafından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız. Genç depremzedelerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projemizin de hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Evlilik kredisi başvurusu ne zaman, hangi illerde başlayacak, yaş sınırı var mı?

Evlilik kredisi ile ilgili başvuru tarihleri henüz netleşmemişken detayların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor. Pilot bölge olarak deprem bölgesinde verilecek olan kredinin Aile ve Gençlik Bakanlığı aracılığı ile verileceği biliniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER