Evlilik kredisi başvurusu ne zaman alınacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisi ile ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediyor. Evlilik kredisinin ne zaman ve hangi banka aracılığı ile verileceği merak edilirken başvuru detayları da sorgulanan konular arasındaki yerini aldı.

Evlilik kredisi başvurusu ne zaman alınacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler öncesinde yeni evlilikleri teşvik etmek üzere faizsiz 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli evlilik kredisini duyurmuştu. Evlilik kredisine ilişkin detaylar merak konusu olmaya devam ederken gelişmeler Kabine Toplantısı sonrası açıklanmıştı.

Evlilik kredisinin ilk olarak pilot bölge olarak seçilen deprem bölgesinde verileceği açıklanırken bu krediden faydalanmak isteyen çiftler de ‘’Evlilik kredisi ne zaman, hangi bankadan verilecek?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Evlenecek gençlere sağlanacak olan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi ile ilgili detaylar belli oldu. Gelin ve damat adaylarını yakından ilgilendiren evlilik kredisi başvurusu hakkında detayları derledik.

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Evlenecek olan çiftlerin gündeminden düşmeyen evlilik kredisi araştırılıyor. Hem faizsiz hem de 2 yıl geri ödemesiz olan 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi başvurusu hakkında gelişmeler takip ediliyor.

Evlilik kredisi başvurusu ne zaman alınacak?

Aile ve Gençlik Fonu’nun Kurulması Hakkında Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni evlenecek gençlere 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlanacak. Aile ve Gençlik Fonu, yönetim kurulu tarafından yönetilecek. Aile ve Gençlik Bankası'nın yeni yıldan önce hayata geçirileceği duyuruldu. Ancak net bir tarih henüz açıklanmadı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER