Evlilik kredisi başvurusu başladı mı, nasıl yapılır, yaş sınırı var mı?

Evlilik kredisi başvuruları ile ilgili merak edilenler arttı. Kabine toplantısında evlilik kredisine ilişkin bir açıklama bekleyenler evlilik kredisi başvurularının başlayıp başlamadığını merak etti. Başvuru için yaş sınırı olup olmadığı merak ediliyor.

Evlilik kredisi başvurusu başladı mı, nasıl yapılır, yaş sınırı var mı?

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisi ile ilgili gelimeler yakından takip ediliyor. Özellikle evlilik aşasında olan çiftlerin araştırdığı evlilik kredisinin detaylarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklama bekleniyor.

Evlilik kredisi ile ilgili olarak çiftler, ''Evlilik kredisi başvuru işlemleri başladı mı, nasıl yapılır? 150 Bin TL faizsiz evlilik kredisi şartları nedir, yaş sınırı var mı? Evlilik kredisi veren bankalar hangileri açıklandı mı?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisi almak isteyenler şartları merak ediyor. 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi hakkında herhangi bir şart henüz açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçim döneminde milletimize verdiğimiz sözlerden biri de hatırlayalım; Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasıydı. Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık.

evlilik-kredisi-basvurusu-basladi-mi-nasil-yapilir-yas-siniri-var-mi.jpg

Önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik bankasına dair kanun teklifini meclisimizin takdirine sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Banka gelirleri tesis edilene kadar öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek, sonrasında bu projeleri yaygınlaştıracağız.'' demişti.

PİLOT UYGULAMA DEPREM BÖLGESİNDE BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankası tarafından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız. Genç depremzedelerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projemizin de hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER