Evini, yazlığını günlük kiralayanlar dikkat! Ona da vergi geldi bunları yapmazsanız kiraya veremezsiniz

Bakan Ersoy tarafından yapılan açıklamada artık günübirlik kiralama sisteminden de vergi alınacağı belirtildi.

Evini, yazlığını günlük kiralayanlar dikkat! Ona da vergi geldi bunları yapmazsanız kiraya veremezsiniz

Günübirlik kiralanan evlere vergi sisteminin getirileceğini aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy aynı zamanda sertifika zorunluluğunun da geleceğini belirterek "Bu evlere sertifika zorunluluğu getireceğiz, bakanlığa yapılacak başvuru ile bu belge alınacak. Elde edilen gelirin de vergisinin ödeneceği bir sistem olacak" dedi.

Özellikle de yaz aylarının gelmesi ile evini, yazlığını kiralayan vatandaşların sayısı oldukça artarken yazlık yerlerde oturan vatandaşların birçoğu kiralama sistemi ile geçimlerini sağlayabiliyorlar. Bakan Ersoy tarafından yapılan açıklamada artık günübirlik kiralama sisteminden de vergi alınacağı belirtildi.

GÜNÜBİRLİK KİRALANAN EVLERDEN VERGİ ALINACAK!

Günübirlik evlerle ilgili çalışmaların hayata geçeceğini belirten Bakan Mehmet Nuri Ersoy, "Bu evlere sertifika zorunluluğu getireceğiz, bakanlığa yapılacak başvuru ile bu belge alınacak. Ayrıca, otellerde olduğu gibi bu evlerde konaklayan kişilerin bilgileri de ilgili kurumlar ile paylaşılacak. Elde edilen gelirin de vergisinin ödeneceği bir sistem olacak" dedi.

Bakanlığın bu tip kiralamalara karşı olmadığını belirten Bakan Ersoy çalışmaların yıl sonuna dek tamamlanacağını açıklarken Ersoy "Dünyadaki gibi bunu kayıt altına almayı hedefliyoruz. Bu konudaki ilgili mevzuat çalışması yıl sonunda tamamlanacak" dedi.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK!

Turizm hedeflerini yakaladıklarını belirten Bakan Ersoy bu verilerle ilgili olarak "2022'nin ilk 6 ayında ortalama yüzde 10,5 olan kalış süresi, 2023'ün ilk 6 ayında 9,9 geceleme olarak gerçekleşti. Burada eksi yüzde 5.7'lik bir daralma söz konusu. Gelir bazına baktığımız zaman kişi başı gecelik gelir ilk 6 ayda geçen sene 89,2 dolar, 2023'ün ilk 6 ayında 99,9 dolar olarak gerçekleşti. Yani yüzde 11,9 artış söz konusu. Bu çok çok önemli bir rakam." dedi.

SONRAKİ HABER