Evin çatısına güneş paneli kuran para basacak para! Elektrik faturası ödemeye son aylık 2.752 TL cebinizde kalsın

Yenilenebilir enerji doğrultusunda çatısına güneş paneli koyan vatandaşlar her zaman daha karlı çıkarken bu defa resmen para basacak noktaya gelecekler.

Evin çatısına güneş paneli kuran para basacak para! Elektrik faturası ödemeye son aylık 2.752 TL cebinizde kalsın

Dünya genelinde artan enflasyon ve ağırlaşan yaşam koşulları ile yeniden gündeme getirilen yenilenebilir enerji araştırma konusu oldu. Hayat pahalılığı dünyada dahil olmak üzere Türkiye'de de etkisini gösterirken vatandaşların maddi anlamda yükünü hafifletebilecek alternatiflerden birisi olan yenilenebilir enerji yeniden gündeme geldi.

Yenilenebilir enerji doğrultusunda çatısına güneş paneli koyan vatandaşlar her zaman daha karlı çıkarken bu defa resmen para basacak noktaya gelecekler. Çatıya güneş paneli kuran vatandaşlar elektrik faturası ödemeden hayatlarını sürdürmekle birlikte aylık 2 bin 500 TL'nin üzerinde gelir elde etme şansına sahip olacaklar.

HEM TASARRUF EDİN HEM KAZANÇ SAĞLAYIN!

Türkiye'de son yıllarda artan enflasyon, hayat pahalılığı derken vatandaşlar ''nereden kısabilirim?'' derdine düşerken tasarruf her zamankinden çok daha önemli bir hal aldı. Vatandaşların belini büken, en çok şikayet ettikleri konulardan birisi de faturalar olurken özellikle de yaz kış fazla gelen elektrik faturaları can sıkıcı bir hal almaya başladı.

Elektrik faturasından şikayet edilmesi alternatif sonuçların araştırılmasını da beraberinde getirirken özellikle de yenilenebilir enerji gündeme yeniden geldi. Enerji için her ay yüklü miktarda para ödemekten sıkılan vatandaşlar enerji kaynakları için yatırımlarını günden güne arttırmaya devam ederken Güneş Enerji Santrali (GES) projeleri adına devletin alım garantisi verilmesi bu taleplerin artmasını sağladı.

HESAPLAMALAR YAPILDI!

Enerji kapsamında evin, apartmanın çatısına güneş paneli kuran vatandaşların sayısı her geçen gün daha da artmaya devam ederken Türkiye'de an itibariyle bir güneş enerji paneli kurma maliyeti 215 bin TL'yi bulabiliyor.

screenshot-1-1659958224-7ymjik.webp

Aylık getiri hesaplamaya çalışan vatandaşlar içinse ortaya çıkan tablo şu şekilde oluyor;

  • Günlük üretim 60 KW
  • Elektrik birim maliyeti 1,48 TL
  • Toplam günlük getiri: 88,80 TL
  • Aylık toplam getiri: 2.752,80 TL
SONRAKİ HABER