Ev sahibi olmak artık hayal değil! 15 yıl vade, 1.20 faizli konut kredisi için start verildi!

İkinci el ve sıfır konutlarda geçerli olması beklenen kampanyada 180 ay vade ile yüzde 1,20’lik faiz oranı üzerinde tartışıldığı belirtildi.

Ev sahibi olmak artık hayal değil! 15 yıl vade, 1.20 faizli konut kredisi için start verildi!

Son dönemlerde fiyatları hızla yükselen piyasalardan birisi de konut piyasası oldu. Konut fiyatları yükselirken aynı oranda bankaların konut kredisi faiz oranları da yükselirken ev sahibi olmak vatandaşın hayalinde kalmıştı. Bu kapsamda kamu bankaları öncülüğünde yeni bir konut kredisi kampanyasının hazırlığı başladı.

İkinci el ve sıfır konutlarda geçerli olması beklenen kampanyada 180 ay vade ile yüzde 1,20’lik faiz oranı üzerinde tartışıldığı belirtildi. Ev sahibi olmak için bu imkanı kaçırmak istemeyen vatandaşlar detayları merak ederken çalışmalarla ilgili detaylar ve tahminler gelmeye başladı.

SÜPER KONUT KREDİSİ DETAYLARI NETLEŞMEYE BAŞLADI!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu işbirliğiyle düzenlenen konut kredisi için harekete geçildi. Düşük faizli yeni ‘süper konut kredisi’ duyurulurken detaylar vatandaşlar için araştırma konusu oldu. Sadece ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlar için geçerli ''Süper Konut Kredisi'' detayları açıklanmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yeni konut kredisi için sinyal verilirken, ilk kez ev sahibi olacakları teşvik edecek düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirttiği açıklamasında detayların netleşmeye başladığını da ifade etmişti. Kamu bankalarının konut sektöründeki daralmanın önüne geçmek ve piyasada bozulan arz talep dengesini yeniden sağlamak adına bu kampanyayı başlatacağı konuşuluyor.

EKİM AYINDA UYGULAMAYA BAŞLANABİLİR!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarına göz atmaya devam ederken Haziran ayında yüzde 18 olan konut kredisi faiz oranları ağustos ayında yüzde 35’lere yükseldi. Faizlerin yüksek olmasının yanında bankaların kredi vermemesi de satışlara doğrudan etki etti.

Sektörü de canlandırması beklenen konut kredisinin Ekim ayında hayata geçirilmesinin planlandığı öğrenildi.

SONRAKİ HABER