Ev hanımlarına müjde ilk ağızdan verildi! 2024 yılına damga vuracak karar açıklandı ev hanımlarına prim desteği geliyor

Ev hanımlarına emeklilik hakkı verileceğine ilişkin pek çok haber ardı ardına geliyor. Emeklilik hakkı ile ilgili olarak gelişmeler yakından takip edilirken bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, binlerce ev hanımı için beklenen açıklamayı yaptı.

Ev hanımlarına müjde ilk ağızdan verildi! 2024 yılına damga vuracak karar açıklandı ev hanımlarına prim desteği geliyor

Emekli olabilmek herkesin hayli. Aktif çalışma hayatı olan ve belirli şartları karşılayarak yaşı geldiğinde emekli olarak artık rahat etmek isteyenler, çalışma hayatlarını sürdürürken ev hanımlarına emeklilik hakkı verilmesi ile ilgili de pek çok talep bulunuyor.

Ev hanımlarına emeklilikle ilgili açıklamalar yakından takip edilirken zaman zaman gündeme gelen konuyla ilgili olarak flaş bir gelişme yaşandı. Ev hanımlarına emeklilik için daha önce de yeşil ışık yakılırken bu kez bu hakkın ne zaman ve nasıl elde edileceğine odaklanıldı. Ev hanımları emekli olabilmek için bir müjde beklerken açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı.

EV HANIMLARINA PRİM DESTEĞİ GELİYOR

alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilikle ilgili yaptığı önemli açıklamalarla bu ez çalışmayan kadınlara yani ev hanımlarına prim desteği verilmesi için harekete geçtiklerini duyurdu. AK Parti'nin seçim vaatlerinden biri olan ev hanımlarına prim desteğinin detayları merak edilirken Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada bu desteğin detayları üzerinde çalışıldığını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, ev hanımlarının sigortalılığı ve emekliliğiyle ilgili düzenleme hazırlıklarına yönelik merak edilenlere "Kesinlikle bir sapma olmayacak" ifadeleri ile cevap verdi.

Ev hanımlarına müjde ilk ağızdan verildi! 2024 yılına damga vuracak karar açıklandı ev hanımlarına prim desteği geliyor

Ev hanımlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmaları başlattıklarını bildiren Bakan Işıkhan, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında, yükümlü olunan primin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi yönünde bir sistem kurduklarını duyurdu.

Ev hanımlarına müjde ilk ağızdan verildi! 2024 yılına damga vuracak karar açıklandı ev hanımlarına prim desteği geliyor - Resim : 2

‘’Bunda kesinlikle bir sapma olmayacağını da özellikle vurgulamak isterim. Hedefimiz orta vadede bunu uygulamaya aktarmak olacak.'' diyen Bakan Işıkhan, vatandaşları mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ettiklerini de belirtti. Konuyla ilgili gelişmelerin ilerleyen zamanlarda yeniden gündem gelmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER