Ev hanımları emekliye ayrılıyor! Devlet kapıları araladı 2 bin 861 lira ödeyerek emekli olabilecekler

Emekli olmak isteyen milyonlarca kadına devlet tarafından kolaylık sağlanması adına farklı düzenlemeler ve kararlar çıkarılmaya devam edilirken detaylar oldukça dikkat çekti.

Ev hanımları emekliye ayrılıyor! Devlet kapıları araladı 2 bin 861 lira ödeyerek emekli olabilecekler

Milyonlarca ev hanımının büyük bir merakla beklediği emeklilik süreciyle ilgili detaylar yakından takip edilmeye devam edilirken bir yeni gelişme yaşandı. Ev hanımlarının emekli olmasını sağlayacak düzenleme ile ilgili detaylar açıklanırken ev hanımları için emekliliğe giden kapılar aralandı.

Emekli olmak isteyen milyonlarca kadına devlet tarafından kolaylık sağlanması adına farklı düzenlemeler ve kararlar çıkarılmaya devam edilirken detaylar oldukça dikkat çekti. Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminde yapılacak reformlarla ev kadınlarına ve annelere emeklilik yolunun açılması için tüm detaylar düzenlenmeye devam ediyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK YOLU GÖRÜNDÜ!

Meclis'e sunulması beklenen Torba Yasa ile birlikte SGK'ya başvuran kadınlara prim desteği sağlanacak. Ev kadınları aylık sadece 2.861,68 TL prim ödeyerek emeklilik hayallerine kolaylıkla ulaşabilecek. Milyonlarca ev hanımını ilgilendiren detaylar paylaşılırken İsteğe bağlı sigortada devlet katkısının yükseltilmesi kararı verildi.

Ev hanımlarının ortak isteklerinden birisi de emekli olabilmek olurken özellikle de ileriki dönemlerde ek gelir için emeklilik oldukça önemli olurken devletten ev hanımlarına emeklilik yolu açıldı. Artık ev hanımları devlet katkısı sayesinde kolaylıkla emeklilik hayallerine kavuşabilecek.

48496b96-ev-hanimlari-erken-emeklilik-sartlari.jpg

DEVLET KATKI SAĞLAYACAK!

Bu düzenlemeyle, devlet yıllık 17.170 TL destek sağlayarak ev hanımlarının emekliliği noktasında katkılarını tam anlamı ile sunarken aynı zamanda gerçekleştirilecek reformla ev kadınlarının ve annelerinin emekliliğinin yolu açılacak. Meclis'ten geçmesi beklenen yeni düzenleme kapsamında isteğe bağlı sigorta yönteminden faydalanılması beklenirken aynı zamanda İsteğe bağlı sigorta ile vatandaşlar dışarıdan primlerini ödüyor ve borçlarını tamamlamalarının ardından emekliye ayrılabiliyorlar.

Takvim de yer alan habere göre torba yasayla Meclis'e sunulması beklenen tasarı sayesinde ev hanımları ve çalışamayan anneler uygun primler ödeyerek emekli olabileceklerine yer verildi. Projenin hayata geçirilmesi durumunda Aile ve Gençlik Bankası'nın devreye alınacağı konuşuluyor.

SONRAKİ HABER