Erken emeklilik senaryosu bakan açıklaması ile güçlendi! Emeklilik bekleyene müjde gün sayısı düşüyor

Ülkemizde emeklilik şartlarına ilişkin zaman zaman düzenleme talebi geliyor. Emeklilikte gün sayısının düşürülmesi gündemdeyken bu kez bakan açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Erken emeklilik için beklenen açıklama ilk ağızdan yapıldı.

Erken emeklilik senaryosu bakan açıklaması ile güçlendi! Emeklilik bekleyene müjde gün sayısı düşüyor

Türkiye'de emeklilik şartları zaman zaman değişiyor. Değişen emeklilik şartlarına ilişkin merak edilenler artarken bir yandan da emekliliğe yaklaşan vatandaşların gün sayısının ya da yaşın düşürülmesine ilişkin talepleri bulunuyor. Gün sayısı ve yaşla ilgili düzenlemeler zaman zaman gündeme gelirken bu kez beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı.

Bakan Işıkhan, erken emeklilik bekleyenlere gün sayısının düşürülmesine ilişkin açıklamada bulundu. Erken emeklilik ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan yeni açıklama gelirken çalışma gün sayısının düşürülmesine ilişkin talebi bulunanların radarına da bu açıklamalar girdi.

TÜRKİYE'DE ERKEN EMEKLİLİĞİN ÖNÜ AÇILIYOR MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir programda emekliliğe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. BAĞ-KUR prim gün sayısının düşürülmesine ilişkin taleplerin değerlendirildiğini belirten Bakan Işıkhan'dan önemli bir açıklama geldi.

Erken emeklilik senaryosu bakan açıklaması ile güçlendi! Emeklilik bekleyene müjde gün sayısı düşüyor

BAĞ-KUR prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürülmesine ilişkin önemli bir açıklamaya yer veren Bakan Işıkhan, konuyla ilgili olarak da yeşil ışık yaktı. Emekliliğin çalışma hayatı olan her vatandaş için bir sonuç olduğunu bildiren Bakan Işıkhan, ‘’Emeklilik bir sonuçtur. Burada Bağkur’luların beklentisini ben saygı ile karşılıyorum.'' dedi.

Erken emeklilik senaryosu bakan açıklaması ile güçlendi! Emeklilik bekleyene müjde gün sayısı düşüyor - Resim : 2

BAĞ-KUR'luların gün sayısının ddüşürülmesine ilişkin taleplerine kulak verdiklerini bildiren Bakan Işıkhan, çalışmaların devam ettiğine değinirken bunun bir seçim vaadi olduğunu da hatırlatarak ‘’Gün sayısını 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi seçim öncesi verilen vaatti biz bunu yerine getireceğiz. Bu vaadimizi de yerine getireceğiz.

Erken emeklilik senaryosu bakan açıklaması ile güçlendi! Emeklilik bekleyene müjde gün sayısı düşüyor - Resim : 3

Kısa zamanda bunu neticelendirmeye gayret edeceğiz. Bütçe disiplinimiz el verdiği sürece beklemek için sebep de kalmayacak." dedi. Söz konusu çalışmaların devam ettiğini henüz net bir çalışma olmadığından bahseden Bakan Işıkhan, gün sayısının 7 bin 200 güne düşürülmesine de yeşil ışık yaktı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER