Enflasyon rakamlarının ardından fiyatlar sil baştan değişti! Araç firmaları fiyatlarını güncelliyor

Enflasyon rakamları TÜİK tarafından 4 Eylül tarihinde açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından yeni ayla birlikte de araç bayilerinde zam hazırlığı başladı.

Enflasyon rakamlarının ardından fiyatlar sil baştan değişti! Araç firmaları fiyatlarını güncelliyor

Enflasyon rakamlarının ardından fiyatlar sil baştan değişti! Araç firmaları fiyatlarını güncelliyor - Ülkemizde araç fiyatları artmaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını 4 Eylül Pazartesi günü saat 10.00 itibariyle açıkladı. Açıklanan verilerle Ağustos 2023 enflasyon verileri belli oldu.

AĞUSTOS 2023 ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon verilerini her ayın 3'ünde ilan ediyor. Ağustos ayı enflasyon oranları da 4 Eylül Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanırken TÜFE'deki değişim 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 9,09, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 43,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,94 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 olarak gerçekleşti.

OTOMOBİLDE EYLÜL AYI ZAM MESAİSİ BAŞLADI

TÜFE'deki değişim 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 9,09 olarak gerçekleşti. Enflasyon rakamlarının artması ile birlikte eylül ayının ilk günlerinde de araç bayilerinde zam mesaisi başladı. Araç firmalarının internet sitelerinde ''fiyatlar güncelleniyor'' ibaresi yer aldı.

ekran-goruntusu-2023-09-04-152318-001.pngSıfır otomobilde döviz kurlarında yaşanan yükselişin etkisi kendisini gösteriyor. Hem dövizde yaşanan artış hem de bayilerde aylık olarak yapılan zamlara bir de enflasyon etki etti. Firmalar eylül ayında fiyat güncellemesine giderken resmi internet siteleri üzerinde ağustos ayı fiyat listelerini göstermeye devam ederken bazı firmalarda da ''Fiyatlar güncelleniyor'' ifadelerine yer verdi.

Eylül ayının ilk haftasında net fiyatların açıklanması beklenirken sıfır araç sahibi olmak isteyenler de fiyatları yakından takip ediyor. Otomobil fiyatlarının aylık olarak güncellenmesi sebebiyle fiyat artışı bekleniyor ancak ne kadar zam yapılacağı bilinmiyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER