Enflasyon rakamlarından sonra bayilerde fiyatlar sil baştan değişiyor! Fiyatlar resmen fırlıyor

Enflasyon rakamları TÜİK tarafından 3 Ağustos tarihinde açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından araç bayilerinde zam hazırlığı başladı.

Enflasyon rakamlarından sonra bayilerde fiyatlar sil baştan değişiyor! Fiyatlar resmen fırlıyor

Enflasyon rakamlarından sonra bayilerde fiyatlar sil baştan değişiyor! Fiyatlar resmen fırlıyor - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını 3 Ağustos Perşembe günü saat 10.00 itibariyle açıkladı. Açıklanan verilerle Temmuz 2023 enflasyon verileri belli oldu.

ENFLASYON YÜKSELDİ

Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon verilerini her ayın 3'ünde ilan ediyor. Temmuz ayı enflasyon oranları da 3 Ağustos günü saat 10.00'da açıklanırken temmuz ayında haziran enflasyon rakamları açıklanmıştı. Haziran ayında Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 38,21, aylık yüzde 3,92 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)temmuz ayında yüzde 9,49 arttı, yıllık bazda enflasyon yüzde 47,83'e yükseldi.

OTOMOBİLDE ZAM MESAİSİ BAŞLADI

TÜFE'deki değişim 2023 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 9,49 olarak gerçekleşti. Enflasyon rakamlarının artması ile birlikte ağustos ayını ilk günlerinde de araç bayilerinde zam mesaisi başladı. Araç firmalarının internet sitelerinde ''fiyatlar güncelleniyor'' ifadeleri yer aldı.

ekran-goruntusu-2023-08-03-150347.png

Sıfır otomobilde döviz kurlarında yaşanan yükselişin etkisi kendisini gösteriyor. Hem dövizde yaşanan artış hem de bayilerde aylık olarak yapılan zamlara bir de enflasyon etki etti. Firmalar ağustos ayında fiyat güncellemesine giderken resmi internet siteleri üzerinde temmuz ayı fiyat listelerini göstermeye devam ederken bazı firmalarda da fiyatlar güncelleniyor ifadeleri yer aldı.

ekran-goruntusu-2023-08-03-150332.png

Ağustos ayının 7'sinde net fiyatların açıklanması beklenirken sıfır araç sahibi olmak isteyenler de fiyatları yakından takip ediyor. Türk Lirası'nın (TL) Dolar ve diğer para birimleri karşısında büyük değer kaybının ardından sosyal medya kullanıcıları teknolojik ürünlerin fiyatları konusundaki endişelerini dile getirdi. Otomobil fiyatlarının kur zammı sebebiyle beklenenden daha erken artabileceği konusunda da uyarılar yapılırken hükümet tarafından alınan önlemler kapsamında araç satışlarındaki denetimler de devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER