Enflasyon rakamları açıklandı! Ağustos ayında gıda ürünlerine uygulanacak zam oranı belli oldu mu?

Tüketici Fiyat Endeksi, temmuzda aylık yüzde 9,49 ve yıllık yüzde 47,83 arttığını açıkladı. Bunun ardından vatandaşların gözleri gıda fiyatlarında yüzde kaç oranında artış yaşanacağına çevrildi.

Enflasyon rakamları açıklandı! Ağustos ayında gıda ürünlerine uygulanacak zam oranı belli oldu mu?

Türkiye İstatistik Kurumu, enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre TÜFE'deki değişim 2023 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 9,49, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 31,14, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,83 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 57,45 olarak gerçekleşti.

Verilerin açıklanmasının ardından gözler ise şimdiden marketlere çevrildi. Birçok vatandaş 3 Ağustos Perşembe günü açıklanan enflasyon rakamlarını gıda fiyatlarına nasıl yansıyacağını da merak ediyor. Temmuz ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından gıda fiyatlarına yapılacak olan zam tutarı da belli oldu.

AĞUSTOS AYI GIDA ARTIŞ ORANI!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Temmuz ayı enflasyon rakamları belli oldu. Bunun ile birlikte temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 9,49 artış yaşadı. Yıllık bazda ise enflasyon yüzde 47,83 oldu. Ekonomistler ise temmuz ayında enflasyon oranını daha düşük beklediklerini ifade etti.

Enflasyon verilerine göre işlenmemiş gıda ürünleri başta olmak üzere alkollü içkiler ve tütün TÜFE'deki değişim, 2023 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 8,92 olarak gerçekleşti.

Daha fazla kredi haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER