Enflasyon farkı ile 2024 akademisyen, profesör, öğretim ve araştırma görevlisi maaşları ne kadar oldu?

2024 yılı asgari ücret miktarının açıklanması ile birlikte gözler memur ve emekli maaş zammına çevrildi. TÜİK tarafından 6 aylık enflasyon farkı açıklanırken gözler maaş zamlarına çevrildi. 3 Ocak 2024 tarihinde açıklanan enflasyon farkı ile akademisyen, profesör, öğretim ve araştırma görevlisi maaşları merak konusu oldu.

Enflasyon farkı ile 2024 akademisyen, profesör, öğretim ve araştırma görevlisi maaşları ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verileri ile birlikte memur ve emekli maaş zammı merak ediliyor. Enflasyon farkının belirleyici rol oynadığı ve 6 aylık enflasyon farkının belli olması ile birlikte memur maaş zammı için nefesler tutuldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ile ortaya çıkacak olan zam oranı ile memur, memur emeklisi ve emekli zam oranı belirlenecek.

3 Ocak tarihinde açıklanan enflasyon verileri ile kamu personelleri ve emeklilerin maaşları belli olmaya başladı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre memur maaşları belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan son 5 aylık enflasyon oranı yüzde 33,65 olarak gerçekleşmişti. Bu orana eklenen Aralık ayı enflasyonu verisi ile son 6 aylık enflasyon oranı 36,58 olarak hesaplandı. Bununla beraber ‘’2024 akademisyen, profesör, öğretim ve araştırma görevlisi maaşları ne kadar oldu?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

2024 ÜNİVERSİTE PERSONELİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla ''2024 Ocak zammı ile profesör, araştırma görevlisi ne kadar oldu? Profesör, araştırma görevlisi maaşı kaç TL oldu?'' sorularının yanıtları aranmaya başladı. TÜİK aralık ayı enflasyonunu yüzde 2,93 olarak duyurdu. Yıllık enflasyon ise yüzde 64,77 olarak hesaplandı. Buna göre profesör maaşı da 42 bin 313 TL oldu. Araştırma görevlisi maaşı ise 47 bin 641 lira oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER