ENAG, Nisan 2024 enflasyon rakamlarını açıkladı

ENAG, nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG verilerine göre, TÜFE oranları belli olurken gözler TÜİK'in açıklayacağı rakamlara çevrildi.

ENAG, Nisan 2024 enflasyon rakamlarını açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Nsan 2024 ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında yüzde 5,02 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 124,35 olarak gerçekleşti.

ENAG NİSAN 2024 ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında yüzde 5,02 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 124,35 olarak gerçekleşti. ENAG'ın yaptığı hesaplamalara göre; nisan ayında en çok "Giyim ve Ayakkabı" kategorisindeki ürünlerin fiyatı arttı. Bunu yüzde 9'luk fiyat artışıyla "Lokanta ve Oteller" izledi.

İTO VERİLERİNE GÖRE NİSAN AYI ENFLASYONU AÇIKLANDI

Enflasyonda öncü veri olarak kabul edilen İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre ise, İstanbul'da perakende fiyatlar nisan ayında aylık olarak yüzde 4.89 yıllık enflasyon 78,81 arttı.

TÜİK VERİLERİ BEKLENİYOR

Gözler ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi. Rakamlar 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 10.00'da açıklanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER