ENAG Mayıs 2024 enflasyon rakamlarını açıkladı

ENAG, mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. ENAG verilerine göre TÜFE oranları belli olurken yılın beşinci verisinde gözler TÜİK'in açıklayacağı rakamlara çevrildi.

ENAG Mayıs 2024 enflasyon rakamlarını açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Mayıs 2024 tarihine ait enflasyon rakamlarını az önce açıkladı. Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) birkaç dakika önce açıkladı.

ENAG verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Mayıs ayında yüzde 5,66 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 120,66 olarak gerçekleşti.

ENAG MAYIS 2024 ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) mayıs ayında yüzde 5,66 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 120,66 olarak gerçekleşti. TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en fazla yükseliş ise yüzde 11,39 ile "Ev eşyası" kaleminde gerçekleşti.

"Ev eşyasını" yüzde 11,11 ile "Giyim ve ayakkabı" takip etti. En çok aylık düşüş yüzde 0,00 ile sağlık grubunda oldu. ENAG nisan ayı enflasyonu oranını ise yüzde 5,02 olarak açıklamıştı.

İTO VERİLERİNE GÖRE MAYIS AYI ENFLASYONU AÇIKLANDI

Enflasyonda öncü veri olarak kabul edilen İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre ise, İstanbul'da perakende fiyatlar mayıs ayında aylık olarak yüzde 3,59, toptan fiyatların yüzde 2,59 arttığını belirtmişti. Yıllık bazda artış oranı perakendede yüzde 82,20, toptan eşyada yüzde 61,21 olmuştu.

TÜİK MAYIS AYI VERİLERİ BEKLENİYOR

Gözler ise Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi. Rakamlar 3 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER