En düşük emekli maaşı resmen 12 bin 500 TL oldu

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren karar ile ilgili beklenen adım atıldı. Konu ile ilgili duyurunun ardından TBMM'de teklife onay verdi.

En düşük emekli maaşı resmen 12 bin 500 TL oldu

Temmuz ayının başında 6 aylık enflasyon oranının belli olmasının ardından emekliler ve memurların maaşlarında zam yaşanmıştı. Memur odaklı zam kararının ardından emeklilerde nispeten daha düşük oranda bir maaş artırımı yaşamıştı.

DÜZENLEME İÇİN HAREKETE GEÇİLMİŞTİ

Bu kısmın dışında kalan yüzbinlerce emeklinin en düşük emekli maaşı olarak 10 Bin TL alacak olması ise tepki çekmişti. Enflasyon ve peş peşe gelen zamlar ile bu durumun asla açıklanamayacağının yüksek bir şekilde dile getirilmesinin ardından AK Parti kurmayları harekete geçmişti.

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltileceğinin açıklanmasının ardından bu kitle arasında yer arasında bulunan vatandaşların kararın resmileşmesini beklemeye başlamıştı. Adım adım işleyen bir işlemde kararın resmen onaylandığı an TBMM'de yaşandı.

GÖZLER ERDOĞAN'DA

Meclis Genel Kurulunun yaptığı görüşmede en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye çıkarılmasına dair teklif oy birliği ile kabul edildi. Bu kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni oranın Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

En düşük emekli maaşına da bir düzenleme yapılmasının ardından kendilerine yönelik herhangi bir maaş artımı yapılmayan tek kitle asgari ücretliler oldu. Yılın ikinci yarısında da bir zam yapılmamasının ardından bu kitle yeni yıla kadar bir zam alamayacağını kabullenmeye başladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER