En düşük emekli maaşı miktarı resmen açıklandı!

Türkiye'nin günlerdir beklediği emekli maaşı düzenlemesi ile ilgili beklenen açıklama geldi. Konuya dair resmi rakam ifade edilirken başka olaylarda da güncelleme yapıldığı bildirildi.

En düşük emekli maaşı miktarı resmen açıklandı!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklama ile günlerdir üzerinde konuşulan en düşük emekli miktarı konusuna son noktayı koydu. Güler yaptığı açıklamada yeni belirlediği rakamı kamuoyu ile paylaştı.

EMEKLİLERİN TALEBİ ÇALIŞMAYI TETİKLEDİ

Ekonomi anlamında zor günler geçiren Türkiye'de durumundan memnun olmayan gruplar arasında emekliler ilk sırada yer alıyor. Özellikle son dönemde gelen zamlar sonrasında maaşlarının iyice eridiğini ifade eden vatandaşlar acilen bir düzenleme talep ediyordu.

Geçtiğimiz aylarda belirlenen 10 bin TL'lik en düşük emekli maaşı miktarı 6 aylık enflasyon oranına göre verilen zamların dışında kalmıştı. Bu miktarın geçinmeye asla yetmeyeceğini söyleyen milyonlarca vatandaş ve siyasi isimler ilgili mercilere harekete geçilmesi yönünde telkinlerde bulunmuştu.

İŞTE YENİ "EN DÜŞÜK" EMEKLİ MAAŞI

Konu ile ilgili AK Parti tarafından en düşük emekli maaşının artırılacağı söyleminin ardından vatandaşlar heyecanla yeni miktarın ne olacağını beklemeye başlamıştı. Heyecanla beklenen bilgi bugün geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada "Yaşlılık, malüllük aylığı alan emeklilere 10 bin lira olan asgari ödeme tutarını 12500 liraya yükseltiyoruz" diyerek yeni rakamı ifade etti.

Yapılan açıklama sonrasında vatandaşlardan yorumlar peş peşe gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da akşam gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı sonrasında yeni rakamı değerlendiren açıklamalar yapması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER