En düşük emekli maaşı için rakam verildi! Memur, memur emeklisi ve emekliye yeni zam yolda

Türkiye'de maliyetlerin en çok arttığı dönemde vatandaşların maaş zammı için talepleri sürüyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla beraber ekim ayında emekli aylıklarına zam gelmesi beklenirken ilk rakamlar da vatandaşın dikkatini çekti.

En düşük emekli maaşı için rakam verildi! Memur, memur emeklisi ve emekliye yeni zam yolda

Ülkemizdeki enflasyon artışı vatandaşların bütçe dengesini alt üst devam ediyor. Enflasyondan kaynaklı olarak zam haberleri de art arda gelirken vatandaşlar da en çok maaş zammı için beklentisini sürdürüyor. Özellikle son dönemde emekli maaşları gelen kalem kalem zamların ardından yetersiz kalırken emekliler de ara zam taleplerini devam ettiriyor. Emekli maaşlarına gelmesi istenen ara zamlar için hükümet kanadından açıklama bekleniyor.

Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılması ile beraber zam haberlerinin ardı ardına geleceği gibi algı oluşurken vatandaşlar da gelecek açıklamaya odaklandı. TBMM’nin açılmasıyla beraber ekim ayında emekli aylıklarına zam gelmesi beklenirken emeklilerin gözü de zam açıklamasına çevrildi. Son olarak düzenlenen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka seslenirken emeklilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GEREKEN ADIMLARI YILSONUNA KADAR ATACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimizden gelen serzenişin farkındayız. Gereken adımları yılsonuna kadar atacağız. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız” sözlerine yer vermişti.

ekran-goruntusu-2023-08-29-130316.png

Asgari ücretin 11 bin 400 lira olması ve en düşük memur maaşının 22 bin lirayı geçmesi üzerine emekli maaşlarının artması için bir beklenti oluşurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan da bir açıklama geldi. Bakan Işıkhan,emeklilerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarını aldıklarını ve çalışmaya başladıklarını belirterek mesaiye başladıklarını belirtti.

en-dusuk-emekli-maasi-icin-rakam-verildi-memur-memur-emeklisi-ve-emekliye-yeni-zam-yolda.jpg

Bakan Işıkhan tarafından yapılan açıklamada “Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum” dedi. Bakan Işıkhan'ın açıklamalarının ardından vatandaşlar heyecanlanırken maaş zammı için yeni gelişmeler yakından takip edilmeye başladı.

EN DÜŞÜK MAAŞ İÇİN 10 BİN LİRA SİNYALİ VERİLDİ

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş tarafından da emekli maaş zammı ile ilgili olarak bir değerlendirme geldi. Uzman isim ekim ayında emekli taban ücretine seyyanen zam gelebileceğinin altını çizerken kök ücreti ile 7 bin 500 liranın altında olan emekliler için zammın gelebileceğini belirtti.

en-dusuk-emekli-maasi-icin-rakam-verildi-memur-memur-emeklisi-ve-emekliye-yeni-zam-yolda-001.jpg

1 Ekim tarihinde TBMM açıldığı zaman maaşların artmasının gündemde olacağını belirten Sosyal Güvenlik Başuzmanı Karakaş ''Torba yasada 7 bin 500 liralık taban maaşların artması söz konusu olacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Söz konusu zamla ilgili olarak gelişmeler 1 Ekim tarihinden itibaren takip edilecek ve detaylar da belli olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER