En düşük emekli maaşı için Çalışma Bakanı Işıkhan'dan 3 seçenek

Geçtiğimiz günlerde 10 Bin TL olan en düşük emekli maaşının daha yukarı çekileceği iddia edilmişti. Konunun AK Parti kaynaklarının doğrulanmasının ardından milyonlarca vatandaş yeni miktarın ne olacağı tahminleri yürütmeye başladı.

En düşük emekli maaşı için Çalışma Bakanı Işıkhan'dan 3 seçenek

6 Aylık enflasyon oranının açıklanması sonrasında memur ve emekliye zam yapılırken 10 Bin TL maaş alan milyonlar bu kapsamın dışında kalmıştı. ÖTV zamlarının peş peşe yağması ile aldıkları parayı ihtiyaçlarına yetiremeyen vatandaşlar tepkilerini yüksek perdeden dile getirmeye başladı.

Siyaset ve sivil toplum kuruluşlarından bir çok isimde emekliye haksızlık yapıldığını savunmuştu. Bu durumun kabul edilemeyeceğini ifade eden isimler hükümete en kısa sürede zam yapmaları konusunda çağrıda bulunmuştu.

"ÇALIŞMANIN OLDUĞU KABUL EDİLMİŞTİ"

Yaşanan bu durum sonrasında kulislerde en düşük emekli aylığının 10 Bin TL'nin üstüne çekileceği haberi gelmişti. Kendisine bu soru yöneltilen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Emekli maaşları konusuyla ilgili çalışılıyor. Herhangi bir karar verilmiş değil" diyerek çalışma içinde olduklarını ifade etmişti. Bu durum sonrasında vatandaşlarda heyecanlı bir şekilde miktarın ne olacağını beklemeye başladı.

Abdulkadir Selvi'nin haberine göre ise yeni miktar için 3 farklı alternatif üzerinde duruluyor. Bu rakamların ise 11.500 TL, 12 bin TL ve 12.500 TL olduğu ifade edildi. Konunun kısa zaman içerisinde sonuçlandırılması ve yeni rakamın belli olması bekleniyor. Emekli dernekleri de bir yandan aldıkları maaşların yetersizliği konusunda tepkiler göstermeyi sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER