Emsal kararı Yargıtay verdi! Kimine müjdeli kimine kara haber resmen faiz işleyecek alacaklar da borçlar da katlanacak

Ülkemizde hukuk alanında alınan bazı kararlar emsal nitelikle değer taşırken bu kez vatandaşı ikiye bölecek bir karar daha duyuruldu. Bazı borçlar için faiz işlenmesine ilişkin karar çıkarken söz konusu kararın detayları merak edildi. İcra borcu olanları ve alacaklıları ilgilendiren flaş kararda 'faiz' detayı dikkati çekti.

Emsal kararı Yargıtay verdi! Kimine müjdeli kimine kara haber resmen faiz işleyecek alacaklar da borçlar da katlanacak

Türkiye'de artan enflasyonla mücadele devam ederken yükselen faizler de vatandaşları zorluyor. Döviz ve altın kurunda da yaşanan yükselişle beraber borcu olan vatandaşın beli bükülürken hemen her kalemdeki yüksek faizler de özellikle borçluları kara kara düşündürüyor.

Altın ve döviz borcu olanlar artan fiyatlar nedeniyle endişeye kapılırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz artışı kararları da kredi ve kredi kartı faizlerinin yükselmesine neden oluyor. Faizin artmasıyla ödenmeyen her borca işlenen faiz ile borç da giderek katlanıyor. Borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar icralık olurken icra konusunda flaş bir karar gündeme geldi. Yargıtay'dan icra takibindeki alacaklılar için emsal karar açıklandı.

YARGITAY'DAN İCRA ALACAKLILARINA EMSAL KARAR

Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, icra takibinde alacaklıları ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Bir alacaklı vekili 2 yıl önce icra dosyasına gelen paranın paylaştırılması sırasında hazineye bırakılan nemanın müvekkilinin hakkı olduğunu ileri sürerek, icra müdürlüğü işleminin iptalini talep etti. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) bu konu ile alakalı iptal kararını dikkate alarak itiraz edilmesi halinde varsa oluşan faiz gelirlerinin hak sahiplerine ödenmesine hükmetti. Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararından sonra görüş değişikliği giderek içtihadında;

Emsal kararı Yargıtay verdi! Kimine müjdeli kimine kara haber resmen faiz işleyecek alacaklar da borçlar da katlanacak

Emsal kararı Yargıtay verdi! Kimine müjdeli kimine kara haber resmen faiz işleyecek alacaklar da borçlar da katlanacak - Resim : 2

Söz konusu kararla beraber Yargıtay'dan alacaklı olan vatandaşları sevindiren haber de gelmiş oldu. Daha önce bu tür faiz ödemeleri devlete bırakılıyordu. Alınan kararla beraber alacaklının bu faizi almasına hükmedildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER