Emlak sektöründeki fırsatçılara darbe vuruldu! İlan sahteciliği yapanlara 100 bin lira ceza kesildi

Ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar devam ediyor. Emlak sektöründeki fırsatçılıklara darbe vurulması hedeflenirken alınan önlemler ve denetimler devam ediyor. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı, 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesildiğini açıkladı.

Emlak sektöründeki fırsatçılara darbe vuruldu! İlan sahteciliği yapanlara 100 bin lira ceza kesildi

Türkiye'de pandemi döneminin ardından yükselişini sürdüren konut fiyatları talebi de düşürdü. Konut sektöründe daralma endişesi yaşanırken vatandaşlar artan satış fiyatları ve kredi faizleri nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanıyor. Konut fiyatlarındaki artışa neden olan manipülatif ilanlarla ilgili olarak harekete geçen Ticaret Bakanlığı bir son dakika bilgisine yer verdi.

Emlak sektörünün neden oldu fahiş fiyat artışları ilgili olarak yapılan denetimler sonucu kesilen ceza miktarını açıklayan Ticaret Bakanlığı, kamoyunu bilgilendirdi. Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 100 bin liradan ceza kesildiğini açıkladı.

emlak-piyasasinda-carpici-iddia-kayit-disi-yabancilar-organize-isler-yapiyor-1635337568.webp

54 MİLYON 500 BİN TL CEZA KESİLDİ

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesildiği bildirildi. Bu çerçevede yapılan açıklamada ''Ticaret Bakanlığının piyasada denge unsurunu bozabilecek her türlü eylem ve fiiller ile ilgili inceleme ve denetimlerine detaylı bir şekilde devam ettiğine dikkat çekilerek, "Bakanlık olarak spekülatif fiiller ile fahiş fiyata sebebiyet veren ilanlar, yanıltıcı reklamlar titizlikle incelenmektedir." denildi.

REKABETİ BOZANLARA 100 BİN TL CEZA

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında "Bu kapsamda, ilan platformlarında verilen satılık emlak ilanları inceleme altına alınmıştır. 1 Eylül tarihinden bu yana verilen satılık emlak ilanlarında ilanın yayımda olduğu dönemde ilan fiyatında yüzde 100 ve üzeri artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketicileri mağdur eden 545 kişiye Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesindeki “taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler haksız ve hukuka aykırı davranış ve ticari faaliyetlerde bulunamaz” hükmüne aykırı faaliyetleri nedeniyle kişi başına 100.000 TL olmak üzere toplam 54.500.000 TL para cezası verilmesine karar verilmiştir.'' ifadeleri yer aldı.

FAHİŞ FİYATLA MÜCADELEDE 'DEVAM' SİNYALİ

Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşları mağdur edebilecek her türlü ihtimalin değerlendirilerek gerekli incelemelerin başlatıldığı bildirilirken ''Bakanlık olarak hem vatandaşlarımızın spekülatif fiyat artışlarından etkilenmesinin önüne geçmek hem de piyasada adaletli ve rekabetçi bir ortam tesis etmek adına elimizdeki bütün argümanların sektör ve konu bazlı kullanılmasına devam edilecektir." denildi. Bu çerçevede emlak sektöründeki dengesiz fiyat artışlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER