Emekliye şubat ayı müjdesi geldi! SSK Bağkur emeklilerine ilave zam o tarihte yansıtılacak

Ülkemizde emeklilik hakkı elde ederek çalışma hayatına son vererek emekli maaşını almaya başlayanlar maaş ödemelerine ilişkin gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. 2024 yılında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına yapılan düzenleme ile yeni bir gelişme daha yaşandı.

Emekliye şubat ayı müjdesi geldi! SSK Bağkur emeklilerine ilave zam o tarihte yansıtılacak

2024 yılında asgari ücrete yapılan zamla beraber SKK, BAĞ-KUR, memur ve memur emeklisi maaşlarına da zam geldi. SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin en düşük maaşı 10 bin liraya sabitlenirken yapılan zamla birlikte bir detay daha emeklinin kafasını kurcalamaya başladı.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi zamlı ödemelerini almak için beklerken bir yandan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından duyurduğu yüzde 5'lik 'refah payı' için gözler detaylara çevrildi. İlave zam alacak olan emekliler için beklenen yasal düzenleme süreci ile zamlı maaşların hesaplara geçeceği tarihe ilişkin duyuru yapıldı.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE İLAVE ZAM ÖDENECEK

AK Parti, emeklilere verilecek olan ilave zammı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirdi. İlave zamma ilişkin yasal düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek istihdam yasa teklifine eklenecek.

Emekliye şubat ayı müjdesi geldi! SSK Bağkur emeklilerine ilave zam o tarihte yansıtılacak

AK Parti’nin madde ihdas ederek, yasaya ekleyeceği düzenlemeyle, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayının ilave zamlarını da hesaplarına yansıtılmış olacak görebilecek. Teklife eklenecek yüzde 5’lik ilave zam düzenlemesine göre, 13 milyona yakın işçi ve esnaf emeklisi, ocak ayı için de ‘refah payı’ alma hakkı kazanacak.

EMEKLİ ZAMLI MAAŞINI ŞUBAT AYINDA ALACAK

En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkaran, işçi ve esnaf emeklisine yüzde 5 refah payını da içeren düzenleme, TBMM gündemine alınırken ilave zam için gereken yasal düzenleme de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan istihdam yasa teklifine eklenecek.

Emekliye şubat ayı müjdesi geldi! SSK Bağkur emeklilerine ilave zam o tarihte yansıtılacak - Resim : 2

İstihdam yasa teklifine verilecek madde ihdası, en düşük emekli aylığının 10 bin liraya çıkarılmasını, yüzde 37,56’lık enflasyon farkına eklenecek yüzde 5’lik refah payını içerecek. Emekliler ise ocak zammını şubat ayında yapılacak ödemelerin içinde yer alacak. Böylelikle ocak ayının ilave zamları şubat ortasında SSK ve Bağ-Kur emeklisinin hesaplarına yatırılmış olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER