Emekliye seyyanen zam var mı, ek zam olacak mı?

Ülkemizde TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından emekli ve memur maaşları için de beklenen hesaplamalar yapıldı. En düşük emekli maaşı için yapılan hesaplamanın ardından seyyanen zam açıklaması için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

Emekliye seyyanen zam var mı, ek zam olacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Ocak tarihinde enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon Aralık 2023 tarihinde aylık bazda yüzde 2,93 artarken yıllık bazda ise 64,77 oldu. Açıklanan rakamlara göre yapılan hesaplamalarla memur ve memur emeklilerine yüzde 46,55 oranında, SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerine yüzde 37,55 oranında zam yapılması bekleniyor.

Böylece en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira alan bir emekliye yüzde 38 zam yapılması durumunda 2 bin 850 liralık artışla 10 bin 350 lira maaş ödemesi yapılacak. Bu tutarın asgari yaşam koşullarını sağlamak için yeterli olmadığını belirten emekliler ise seyyanen zam beklediklerini kaydederken ‘’2024 yılı emekliye seyyanen zam yapılacak mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın açıklanan son enflasyon rakamları kapsamında belli olmasının ardından seyyanen zam merak konusu oldu.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM VERİLECEK Mİ?

SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaşına en az memur emeklileri zam oranı kadar artış yapılacağını tahmin eden uzmanlar, SSK ve Bağ-kur emeklilerinin maaşlarının memur emeklilerine yapılan yüzde 49.25 zam seviyesine dengelenmesini beklediklerini belirtti. Ancak konuyla ilgili henüz bir netlik bulunmuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER