Emekliye seçim öncesinde seyyanen zam yapılacak mı?

31 Mart yerel seçimleri öncesi emeklinin beklentisi arttı. Maaşlarında bir iyileştirme olup olmayacağını merak eden emekliler araştırmalarına devam ederken seyyanen zam konusunda yapılan açıklamaları yakından takip ediyor.

Emekliye seçim öncesinde seyyanen zam yapılacak mı?

Emekliye seyyanen zam açıklamaları yakından takip ediliyor. Emekliler alacakları zamma ilişkin açıklama beklerken milyonlarca emekli seçim öncesinde bir müjde bekliyor. Emekliler 2024 yılında yüzde 49,25 oranında zam alırken en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya çıkarıldı. Emekli maaşlarına yılın ikinci yarısında yeni bir zam yapılacağı bilinirken bu kez gündeme seyyanen zam geldi.

Emekliler maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı bir açıklamada en düşüğü 10 bin TL olan emekli maaşının yeterli olmadığını ifade ederken emeklilerin de seyyanen zam beklentisi arttı. Bununla beraber maaşlara seyyanen bir zam olup olmayacağı SSK, Bağ-Kur emeklileri tarafından araştırılırken ‘’Emekliye ek zam olacak mı?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz." açıklamasında bulunurken emeklinin de gözü kulağı gelecek olan zam açıklamasına çevrildi.

Emekliye seçim öncesinde seyyanen zam yapılacak mı?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaşları ile ilgili ‘’31 Mart'a kadar yeni bir iyileştirme, düzenleme yapılabilir mi?'' sorusuna yerel seçimler nedeniyle 31 Mart'a kadar TBMM'nin olağanüstü toplanmasının gündemde olmadığını ifade etti. Dolayısıyla emekliye seyyanen zammın da bir süre daha rafa kaldırıldığı tahmin ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER