Emekliye müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya yükselteceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya yükseldiğini duyurdu.

Emekliye müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya yükselteceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde emekliler için müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘'AK Parti ve Cumhur İttifakı, Ordu'yu Türkiye Yüzyılı belediyeciliğinin örnek şehri yapmak için vizyonuyla, programıyla, projesiyle 31 Mart'a hazırdır. 31 Mart akşamı Ordu Hilmi Güler'i ile ve tüm ilçe belediyeleriyle gümbür gümbür geleceğe yürüyor mu? Mesele bu siyasi hayatımızın her safhasında olduğu gibi bugün de yardımı sadece Rabbimizden desteği sadece milletimizden istiyoruz.'' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için bayram ikramiyesi müjdesini de verdi.

EMEKLİLER BAYRAMDA 3 BİN TL İKRAMİYE ALACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli bayram ikramiyelerinin de arttığını müjdeleyerek şu ifadeleri kullandı; ‘’Merkezi yönetim bütçesini hazırlarken çalışanıyla, esnafıyla, emeklisiyle tüm kesimlerin satın alma güçlerini korumayı hedefledik. Buna rağmen ortaya çıkan dengesizlikleri de ek tedbirlerle düzeltmeye çalışıyoruz. Sadece emeklilerimize yaptığımız tek seferlik 5 bin liralık ödemenin en düşük emekli maaşının sınırını 10 bin liraya çıkarmanın, maaşlarda yaptığımız yüzde 50'ye ulaşan zam oranlarının bütçeye maliyeti 300 milyar liradan fazladır. Bütçemize ek maliyet getiren bu düzenlemelerle gayemiz emeklilerimize ve çalışanlarımıza biraz nefes aldırabilmektir.'' dedi.

Emekliye müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi! Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya yükselteceğiz

Emekli ikramiyelerinde yapılacak düzenlemeye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Önümüz Ramazan arkası bayram emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz.'' dedi. Açıklamasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Önce bin lira olan bayram ikramiyesini evvela bin 200 liraya sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz. Tabi ülkemizde emekli maaşı alan vefat edenlerin hak sahipleri ile birlikte 16 milyon kişi var. Yapılan her bir iyileştirmenin bütçeye maliyetini buna göre düşündüğümüzde karşımızdaki tablo çok daha iyi anlaşılacaktır.''dedi. Bu çerçevede emekli bayram ikramiyelerinin açıklamanın kesinleşerek Resmi Gazete'de yayımlanması durumunda Ramazan Bayramı'nda emekliler 3 bin TL ikramiye almış olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER