Emekliye ek zamdan erken emekliliğe kadar açıklamayı bizzat bakan yaptı! Türkiye'de emeklilik senaryosu değişiyor

Türkiye'de belirli yıllar boyu belirli şartları karşılayarak çalışanlar için emeklilik hakkı doğarken bu kez ezber bozan bir açıklama geldi. Türkiye'de erken emeklilikten güncel emekli maaşlarına ek zamla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sürpriz açıklamalara yer verdi.

Emekliye ek zamdan erken emekliliğe kadar açıklamayı bizzat bakan yaptı! Türkiye'de emeklilik senaryosu değişiyor

Ülkemizde milyonlarca çalışan emekli olabilmek ve belli bir yaştan sonra çalışmadan geçimini sağlamak istiyor. Emekli olabilmek için pek çok şartı yerine getirmek üzere çalışma hayatını devam ettiren vatandaşların dilinde de bir süredir erken emeklilik konusu bulunuyor.

Erken emeklilik için açıklama beklenirken şu sıra gündemi epeyce meşgul eden emekliye ek zam konusunda da yeni bir düzenlemeye gidildi. Emeklinin gündemi ek zam ile değişirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere ek zam, esnafa erken emeklilik, memur maaşları ve asgari ücret ile ilgili yeni açıklamalara yer verdi.

BAKAN IŞIKHAN TOPLANDA 16 MİLYON EMEKLİ OLDUĞUNU DUYURDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Yeni yılda maaşlara yapılan zamma değinen Bakan Işıkhan, 2023 yılı ocak ayı itibarıyla yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile çalışan ve emekli 5.3 milyon kamu personelinin ek göstergelerinin yeniden düzenlenmesini sağladıklarını belirtti.

Emekliye ek zamdan erken emekliliğe kadar açıklamayı bizzat bakan yaptı! Türkiye'de emeklilik senaryosu değişiyor

8 Eylül 1999 öncesi sigortalılar için emeklilikte yaş şartını ortadan kaldırdıklarını söyleyen Bakan Işıkhan, EYT’den emekli olan vatandaşların sayısının 2 milyon olduğunu ve şu anda 16 milyon emekli bulunduğunun altını çizdi. Bununla beraber en çok merak edilen erkek emeklilik konusunda da bir açıklamada bulundu.

BAKAN IŞIKHAN'DAN SÜRPRİZ ‘ERKEN EMEKLİLİK’ AÇIKLAMASI

‘’Emeklilik bir sonuçtur.'' diye söze başlayan Bakan Işıkhan, erken emeklilik konusunda da bir açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan, erken emeklilik için beklentisi olan vatandaşlar için yaptığı açıklamada ‘’Burada Bağkur’luların beklentisini ben saygı ile karşılıyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısını 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi seçim öncesi verilen vaatti biz bunu yerine getireceğiz.'' dedi.

Emekliye ek zamdan erken emekliliğe kadar açıklamayı bizzat bakan yaptı! Türkiye'de emeklilik senaryosu değişiyor - Resim : 2

Çalışma gün sayısının 7 bin 200 güne düşürülmesi için söylenilen vaatlerin yerine getirileceğinin altını çizen Bakan Işıkhan, ‘’Bu vaadimizi de yerine getireceğiz. Kısa zamanda bunu neticelendirmeye gayret edeceğiz. Bütçe disiplinimiz el verdiği sürece beklemek için sebep de kalmayacak." dedi. Böylelikle erken emeklilik bekleyen milyonlarca kişi için beklenen açıklama da gelmiş oldu. Konuyla ilgili olarak Bakan Işıkhan'ın açıklamaları takip edilmeye devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER