Emekliye ek zamda süreç başlıyor! Gözler 16 Ocak'a çevrildi masadaki rakam asgari ücreti bulacak mı?

ASgari ücret zammının ardından gözler emekli ve memur maaş zammına çevrildi. Emekliler maaşlarında bir iyileştirme beklerken ocak ayı zamları memur emeklilerinin altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de ek zam açıklaması için bekleyişe geçti. Emekliler aylıklarına ilave zam beklerken gözler şimdi de 16 Ocak tarihine çevrildi.

Emekliye ek zamda süreç başlıyor! Gözler 16 Ocak'a çevrildi masadaki rakam asgari ücreti bulacak mı?

2024 yılı asgari ücret rakamı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Asgari ücret zammının belli olması ile beraber gözler emekli ve memur maaş zammına çevrildi. Ocak ayı zamları memur emeklilerinin altında kalan SSK ve Bağ-Kur’lular, iyileştirme beklerken bir taraftan da araştırmalarını sürdürüyor.

Emekliler ilave zam beklerken, yapılacak ilave zammın oranı kadar düzenlemenin yürürlüğe giriş tarihi için açıklama bekleniyor. 6 aylık enflasyon verilerine göre, memur emeklilerinin yeni yıl zammı yüzde 49, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin zammı ise yüzde 37 olarak belirlendi. Bu rakamlarla, memur emeklileri ile diğer emekliler arasında önemli bir zam farkı ortaya çıkarken, önümüzdeki günlerde bu farkın giderilmesi için çalışma yapılması bekleniyor. Emekliye olası ek zamda süreç Gözler 16 Ocak'a çevrildi.

EMEKLİ AYLIKLARINA EK ZAM GELECEK Mİ?

Aralık ayının sonunda çalışmalarına ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 16 Ocak tarihinde açılması ve emekli aylıklarıyla ilgili teklifin TBMM'ye sunulmasının ardından komisyon ve Genel Kurul süreçleri yaşanacak. Teklifin yasalaşması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayı istenecek ve ardından onay verilmesi durumunda karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Ocak ayı ödemelerini yüzde 37,5 zam oranı üzerinden alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, şubat ayında da farklarını alacak. Konuyla ilgili bir kanun teklifi hazırlanması ve TBMM’nin açılışından sonra gündeme alınarak yasalaşması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER