Emekliye ek zam var mı, SSK, Bağkur emekli zammı ne kadar olacak, 7500 TL emekli maaşı kaç TL'ye çıkacak?

Emekli zammı milyonlarca emeklinin gündeminde yer alıyor. Aralık enflasyon rakamlarının açıklanması ve 6 aylık enflasyon farkının belli olması ile beraber emekli maaş zam oranı belli oldu. Gözler emekliye ek zam gelip gelmeyeceğine çevrilirken en düşük 7 bin 500 TL olan emekli maaşının ulaşacağı rakam da merak konusu oldu.

Emekliye ek zam var mı, SSK, Bağkur emekli zammı ne kadar olacak, 7500 TL emekli maaşı kaç TL'ye çıkacak?

Emekli maaş zammı milyonların gündemini meşgul eden en önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Emekli maaş zammı için gözler gelecek açıklamaya çevrilirken ‘’2024 SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ne kadar olacak, emekliye ek zam var mı, en düşük emekli maaşı kaç TL'ye ulaşacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

Emekli maaş zammı için gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor. Emekli maaşı zammının belli olmasıyla beraber SSK ve Bağ-Kur emekli maaşına ek zam gelip gelmeyeceği araştırılan konular arasında yer alırken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşları hakkında bir açıklamada bulundu. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL emekli zammı sonrasında kaç TL'ye çıkacak merak edilirken araştırmalar da sürüyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşlarına ilişkin açıklama yaptı. AK Parti Grup Başkanı Güler, "Konuyla ilgili çalışılıyor. Etki analizleri, bütçemiz, bütçe imkanlarımız, oransal manada artış değerlendirilmesi. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımıza tahmin ediyorum önümüzdeki hafta değerlendirilir.

Emekliye ek zam var mı, SSK, Bağkur emekli zammı ne kadar olacak, 7500 TL emekli maaşı kaç TL'ye çıkacak?

Bizim de bir kanun hazırlığımız temel noktada zaten vardı. Bu klasik asgari ücret artırıldığı için ilan edilen bir işveren desteğimiz vardı." açıklamasına yer verdi. Bu çerçevede en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı araştırılan konular arasında yer alırken zammın netleşmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER