Emekliye ek zam var mı, asgari ücret artacak mı?

Enflasyonist ortam nedeniyle maaşlarda beklenen iyileştirme beklentisi bazı soruları da beraberinde getiriyor. Emekliye ek zam olup olmayacağı ve asgari ücrete temmuz ayında zam gelip gelmeyeceği merak edilenler arasındaki yerini alırken değerlendirmeler de yapılmaya devam ediyor.

Emekliye ek zam var mı, asgari ücret artacak mı?

Yerel seçimler öncesi kulis bilgileri gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Kulislerde emekliye ek zam ve asgari ücrete zam gibi konuların yer aldığı öğrenilirken gelişmeler de vatandaşların gündeminde yer alıyor. Emekliler için yapılacak olan zam vatandaşların gündeminde yer alırken asgari ücrete de yılda tek zam yapılacağının açıklanması ile beraber merak edilenler arttı.

Ankara kulislerinde emekliye ek zam ve asgari ücretliye temmuz zammı konuşulurken detaylar vatandaşların gündeminde yer alıyor. Ekonomi yönetiminin maaş zamları hakkında yaptığı değerlendirmeler gündemde yer alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir hayat pahalılığı, çalışanlar ve emekliler gibi sabit ücretlilerin durumunun iyileştirilmesine yönelik mesajlar vermeyi sürdürüyor. Mitingleri takip eden vatandaşların beklentisi artarken merak edilen bazı sorular da yanıt bulmaya devam ediyor.

EMEKLİYE EK, ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM VAR MI?

Geçtiğimiz hafta yapılan kabine toplantısının ardından yapılan açıklamaların ardından maaşlarda iyileştirme beklentisi oluşurken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaşlarında erken artış olup olmayacağına ilişkin soruları yanıtladı.

Emekliye ek zam var mı, asgari ücret artacak mı?

2024 yılının 'Emekliler Yılı' ilan edildiğini hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, şu an tatilde olan TBMM’nin nisan ayında yeniden çalışmaya başlayacağını, sadece emekliler değil tüm çalışanların alım gücünün artırılmasıyla ilgili değerlendirme yapılacağını belirtti.

Emekliye ek zam var mı, asgari ücret artacak mı? - Resim : 2

Enflasyonist ortamda sabit gelirlinin alım gücünün yükseltilmesi için ise uzmanlar yılın ikinci yarısında yeni bir artış yapılmasını bekliyor. Temmuz ayına kadar emekliye bir zam yapılmayacağı, temmuz ayında ise emekli ve memura yapılacak zammın ardından asgari ücretliye de zam yapılması bekleniyor. Gelişmelerin nisan ayı sonrasında netleşmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER