Emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel olarak ikramiyesi ödemesi yapılacağını açıkladı. Emekliler de ikramiye ödemelerinin ne zaman hesaplarına geçeceğini sorgulamaya başladı.

Emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 31 Ekim tarihinde düzenlenen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı sonrası emekliye ikramiye ödeme müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100'üncü yılına özel emeklilere ikramiye ödeneceğini açıklamasının ardından emeklini hesabına geçeceği tarihi de duyurdu.

Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye ödemesi gerçekleştirilecek. Ödemelerin hangi tarihlerde hesaplarına yatacağını araştıran emekliler ise ''4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR 5 bin TL emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Cumhuriyet ikramiyesi için ödeme tarihi araştırılırken Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kanun teklifine eklenen önergeye göre emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödemesi yapılması kabul edildi.

EMEKLİ İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel olarak bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak." dedi.

emekliye-5-bin-tl-ikramiye-odemesi-ne-zaman-yapilacak.jpeg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak ''Emeklilerimize yapacağımız 5 bin lira tutarındaki bir defaya mahsus ödemeyle ilgili süreç tamamlanmak üzere. Meclisimizin onayını aldık. Emeklilerimize ödemelerini önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğiz. İster emekli, ister kamu görevlisi, işçi olsun, ücretli çalışanların hiçbirini enflasyona ezdirmeyeceğimizi bilmenizi istiyorum.'' ifadelerine yer verdi. Buna göre 1 - 30 Kasım 2023 tarihleri arasında çalışmayan emeklilere ikramiye ödemesi yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER