Emeklinin hesabı sil baştan değişti! O tarihte hesabınıza ek ödeme yapılacak hem de zamlı

Emekliler yıl içinde alacakları ödemelere ilişkin bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına devam ederken nisan ayında ek ödeme yapılacağı bildirildi. Emekliler yapılacak ek ödemelere ilişkin bilgi sahibi olmak isterken sürpriz bir açıklamaya yer verildi.

Emeklinin hesabı sil baştan değişti! O tarihte hesabınıza ek ödeme yapılacak hem de zamlı

Emeklilerin 2024 yılının ilk 6 ayında alacakları zamlar belli oldu. SSK ve BAĞKUR emeklileri yüzde 49,25 oranında zam alırken en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya yükseldi. Yapılan artışların ardından gözler bu kez ikramiye ödemelerine çevrildi.

Yılda iki kez verilen Emekli Bayram İkramiyesi ile ilgili araştırmalar hız kazanırken Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kalması ile beraber emeklinin gözü ikramiye ödemelerinde yapılacak olan düzenlemeye çevrildi.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE ARTIŞ SİNYALİ VERİLDİ

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda verilen emekli ikramiyesine zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli bayram ikramiyelerinde bir düzenleme yapılabileceğini kaydederken emekliler de ikramiye ödemelerinin ne zaman hesaplarına geçeceğini sorguluyor.

Emeklinin hesabı sil baştan değişti! O tarihte hesabınıza ek ödeme yapılacak hem de zamlı

Nisan ayında ikramiye ödemesi alacak olan emekliler, güncel olarak 2 bin TL olmak üzere toplamda 4 bin lira ikramiye alıyor.

Emeklinin hesabı sil baştan değişti! O tarihte hesabınıza ek ödeme yapılacak hem de zamlı - Resim : 2

Emekli ikramiyelerinde artış yapılacağı sinyalinin ardından masadaki rakamın ne olduğu da merak edildi. Ancak konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadığından 2 bin liralık ikramiye tutarının kaç TL olarak hesaplara geçeceği henüz bilinmiyor. İkramiyeler nisan ayında Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin hesabına yatmış olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER