Emeklinin bayram ikramiyesi 3 bin liraya yükseldi! Vatandaş en az 30 olsun istedi

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapıldı ve 3 bin liraya yükseldi. Haber Ankara olarak bizde emekli vatandaşlara zamlı emekli ikramiyesi hakkındaki düşüncelerini sorduk, 3 bin liranın az olduğunu ifade eden vatandaş en az 30 bin lira olmalı dedi.

Milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyelerine yapılacak zama çevrilmişti. Emeklinin beklediği haber geldi ve zamlı bayram ikramiyesi belli oldu. Buna göre emekli vatandaşların bayram ikramilerine yüzde 50 oranında zam yapılarak 3 bin liraya çıkarıldığı açıklandı. Bizde Haber Ankara olarak vatandaşlara zamlı emekli ikramiyesi hakkındaki düşüncelerini sorduk.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNE YAPILAN ZAMI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Emeklinin merakla beklediği bayram ikramilerine ilişkin zam açıklamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, partisinin Ordu mitinginde yaptığı konuşmada emeklilerin bayram ikramiyelerine yüzde 50 zam yapılarak 3 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.

31 MART'A KADAR EMEKLİ OLAN HERKES İKRAMİYE ALACAK

Daha önceden emekli olan vatandaşlar ile 31 Mart'a kadar emekliliğe başvurmaları ve işlemlerinin bitmesi halinde EYT'liler veya diğer sigortalılar bayram ikramiyesi almaya hak kazanacaklar.

YAPILAN ZAM VATANDAŞIN BEKLENTİSİNİN ALTINDA KALDI

Haber Ankara olarak sokağın nabzını tutmaya devam ederken vatandaşlara zamlı emekli ikramiyesi hakkındaki düşüncelerini sorduk. Vatandaşlar genel anlamda yapılan zamın beklentilerin altığında kaldığını ve ikramiyeden çok maaşlarına zam yapılması gerekitğini vurguladılar.

Türkiye ve Ankara gündemine ilişkin sıcak gelişmeler ve son dakika haberleri için Haberankara.com'u ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

Haber Ankara Youtube Kanalına abone olmak içintıklayın.

Tahsin KEMER / Gurbetelli YALÇIN - Haberankara.com Özel Haber (Aktif kaynak linki verilmeden kesinlikle kullanılamaz)