Emeklilerin aylık zam farkları yarın ödenecek!

Emekli, dul, yetim, malul ya da vazife malulü aylığı alanların Temmuz dönemindeki aylık zam farkları yarın ödenecek.

Emeklilerin aylık zam farkları yarın ödenecek!

Sosyal güvenlik kurumunun yaptığı açıklamasında 2 milyon 393 bin 142 kişinin Temmuz ayından itibaren oluşan aylık farklarının PTT ve bankada bulunan hesaplarına yatırılacağı ifade edildi.

Her ay aylık alanlarda Temmuz ayında 1 aylık tutarında aylık fark ödemesi yapılacak. üçer aylık şeklinde alan vatandaşlara ise Temmuz ve Ağustos aylarında 2 aylık, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ise 3 aylık tutar şeklinde aylık fark tahakkuk ettirildi.

Emekli, dul, yetim, malul ya da vazife malulü aylığı alanların Temmuz dönemindeki aylık zam farkları yarın ödenecek.

emekli-sandigi-kapsaminda-570-2-41.webp

Neredeyse 2,5 milyon kişi faydalanacak

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yazılı açıklamasına göre bu aylıkları alan toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin 1 Temmuz'dan itibaren oluşan aylık farklarının banka ve PTT şubelerinde bulunan hesaplarına yatırılacağı ifade edildi.

0x0-4075-zam-masada-2022-temmuz-zammi-ile-emekli-ve-memur-maasi-ne-kadar-olacak-ssk-bag-kur-ve-memur-maas-zammi-1655546218900.jpg

Ödemeler döneme göre yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamalarında "Aylıklarını her ay alanlara, temmuzda 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek. Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; mayıs-haziran-temmuz dönemindekilere temmuzda 1 aylık tutarında, haziran-temmuz-ağustos dönemindekilere temmuz ve ağustosta 2 aylık tutarında, temmuz-ağustos-eylül dönemindekilere ise temmuz, ağustos ve eylülde olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi." ifadelerine yer verildi.

SONRAKİ HABER