Emeklilere yeşil ışık yanmıştı! Emekli maaşlarına yeni zam ne düşünülüyor?

6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaş zammı netlik kazanırken TBMM'den geçen karar sonrası yüzde 19,77 oranındaki emekli zammı refah payı ile birlikte yüzde 25 oranına yükseltildi.

Emeklilere yeşil ışık yanmıştı! Emekli maaşlarına yeni zam ne düşünülüyor?

Türkiye'de milyonlarca emekli, emekli aylıklarına gelecek zamla ilgili son dakika gelişmelerini takip etmeye devam ederken son zamanlarda emekli maaşlarına zam geleceği yönünde yeşil ışık yandı.

Milyonlarca emekli ve memur emeklisinin gündeminde yer alan konulardan birisi de emekli maaşlarına zam olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emekli maaşlarına ek zam açıklaması geldi. Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık, çalışmaya başladık" ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞLARINA NE ZAMAN ZAM GELİR?

6 aylık enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaş zammı netlik kazanırken TBMM'den geçen karar sonrası yüzde 19,77 oranındaki emekli zammı refah payı ile birlikte yüzde 25 oranına yükseltildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semarisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz.'' demişti.

Emekliler gelen yüzde 25 zam diliminden memnun olmazken birçok emekli ek zam talebinde bulunmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de ek zam talebinde bulunan isimler arasında yer alırken emekliler için sağlanan zam oranının yeterli olmadığı belirtilmişti.

EMEKLİYE EK ZAM ZAM GELECEK Mİ?

Emekli maaş zammıyla ilgili geçtiğimiz günlerde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti;

"Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı.

Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz."

''GEREKENİ YAPACAĞIZ''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çeken açıklamalarının ardından emeklilerle ilgili bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum." dedi.

SONRAKİ HABER