Emeklilere SON DAKİKA kötü haber! Emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesinde kapsam genişlemeyecek

Emeklilere 5 bin TL tutarında ikramiye verileceği açıklandı. Çalışan emeklilere ikramiye verilmeyeceği bildirilirken teklif bugün TBMM'ye sunuldu. İkramiye kapsamın genişleyip genişlemeyeceğini merak eden emeklilere kötü haber geldi.

Emeklilere SON DAKİKA kötü haber! Emekliye 5 bin TL ikramiye ödemesinde kapsam genişlemeyecek

Pazartesi günü gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından emekliler için açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Milletimize verdiğimiz çalışan ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için bugüne kadar pek çok düzenleme yaptık. Enflasyonun hala yüksek seyretmesinin bizim bu çabalarımızı sekteye uğrattığımızın farkındayız.'' ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum. Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık. Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır.'' dedi. Yapılan açıklamanın ardından çalışan emekliler de bir düzenleme beklediklerini kaydederken yeni gelişme yaşandı.

ÇALIŞAN EMEKLİLER 5 BİN TL İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak olan 5 bin liralık tek seferlik ödeme için açıklamada bulundu. Çalışan emekliler Bakan Işıkhan'ın açıklamalarına odaklanırken “5 bin liralık tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için yarın adım atılacak, çalışmalarımızı Meclis’e sunacağız.'' dedi. Emekliler ikramiye ödemelerinde ''Kapsam genişler mi?'' sorusuna yanıt ararken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışan emeklilere 5 bin lira verilmemesinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna yönelik tartışmalara "Muhalefet partilerinden de bu konuda bir itiraz olabilir.

emeklilere-son-dakika-kotu-haber-emekliye-5-bin-tl-ikramiye-odemesinde-kapsam-genislemeyecek.jpg

Anayasa Mahkemesi süreci de değerlendirilebilir ama ben çok olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde özlük haklarına yönelik bir destektir, düzenlemedir. Farklı maaş durumları olabilir. Her bir çalışanın özlük hakları konusunda, emeklilik konusunda farklı maaş türleri, ikramiye çeşitleri olabilir. Bu kapsamda değerlendirmekte fayda var" şeklinde yanıt verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER