Emeklilere sabah erken saatlerde 3. zam müjdesi geldi! Emeklilere yeni Cumhurbaşkanı jesti

Emeklilere Ocak ayında yüzde 37.5 enflasyon zammı gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise yüzde 5 ek zam müjdesi gelmişti. Emeklilere 3. zam müjdesi geldi.

Emeklilere sabah erken saatlerde 3. zam müjdesi geldi! Emeklilere yeni Cumhurbaşkanı jesti

Emeklilere sabah erken saatlerde 3. zam müjdesi geldi! Emeklilere yeni Cumhurbaşkanı jesti - Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon verisi ile memur ve emeklilerin son 6 aylık enflasyon farkı ile Ocak 2024 zam oranı kesinleşmiş oldu.

Açıklanan enflasyon oranına göre memur ve memur emeklisi olan kişilerin zam oranı yüzde 49.25 olarak gerçekleşirken SSK ve BAĞKUR emeklisi olan kişilerin zam oranı ise yüzde 37,5 olarak hesaplanmıştı. Geride kalan Temmuz ayında da yüzde 25 zam oranı ile en düşük zammı alan emekliler bir kere daha düşük maaş zammı ile şok olmuştu. Emeklilere kabine toplantısının ardından ek zam müjdesi gelmişti.

EMEKLİLERE KABİNE TOPLANTISI SONRASI EK ZAM!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yapmış olduğu açıklamasında emeklilere beklenen ek zam müjdesini duyurmuş ancak ek zam verilse de oran beklentilerin altında kalmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında "SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımız müjdesini buradan vermek istiyorum. SSK ve Bağkur emeklisi Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6'ya yükseliyor.

Yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken SSK ve Bağkur emeklileri enflasyon kadar zam alacakları için dengesizlik giderilecektir.

Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz. 200 milyar liralık ilave kaynağı emeklilerimizin istifadesine sunmak istiyoruz. Tüm bu artışların ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek yüzde 5 ek zam verileceğini açıkladı.

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ 2024 İÇİN ZAM MÜJDESİ GELİYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yılı emekli yılı ilan ederken bir müjdenin de seçimlerden önceye denk gelen Ramazan Bayramı ikramiyesi ile geleceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından emeklilere 3. zam müjdesinin açıklanacağı iddia edildi Emeklilere bayram ikramiyesi olarak 2 bin TL olarak ödenmiş ve biri Ramazan biri de Kurban Bayramı olmak üzere toplamda 4 bin TL ikramiye ödemesi yapılmıştı.

SONRAKİ HABER