Emeklilere hayırlı olsun! Teklif Meclis'ten geçti SSK Bağkur emeklisine beklenen haber verildi!

Emekli maaş zammı ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyordu. Maaş zamları ile ilgili alınan ilave zam kararı ile beraber emeklilerin gündemine ek zam yerleşti. Ek zam alacağını öğrenen emekliler için yapılan açıklamanın ardından teklifin kabul edilip edilmeyeceği merak edilirken bir müjdeli haber daha verildi.

Emeklilere hayırlı olsun! Teklif Meclis'ten geçti SSK Bağkur emeklisine beklenen haber verildi!

Ülkemizde emeklilerin maaş zamları son günlerin en çok konuşulan ve araştırılan konuları arasında yer alıyor. Emekli maaş zammı ile ilgili olarak çifte müjde verilirken Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 10 bin liraya sabitlediklerini belirterek yüzde 5 ek zam kararını da açıklamıştı. Milyonlarca emekli için kritik zam kararı yüzde 5 olarak açıklanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile ek bir zam kararı daha alındığı bildirildi.

Aralık 2023 tarihinde açıklanan yılın son enflasyon verisi ile beraber 6 aylık enflasyon farkının belirleyici olduğu maaş zamları için hesaplamalar belli olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağını duyurmuş, artış oranını yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya yükselmişti. Konuyla ilgili yaşanan sürpriz bir gelişme ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı talimatı ile emekliye ek bir zammı daha duyurdu. Bakan Işıkhan, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranının yüzde 49,25 olduğunu açıkladı.

EMEKLİYE EK İLAVE ZAM TEKLİFİ TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam oranının yüzde 49,25 olduğunu belirterek, tüm emeklilerin zam oranının eşitlendiğini duyurdu. Söz konusu zam kararının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na sunulması beklenirken son dakika gelişmesi yaşandı.

Emeklilere hayırlı olsun! Teklif Meclis'ten geçti SSK Bağkur emeklisine beklenen haber verildi!

Emekli aylıkları ve emekliye verilecek zam oranı maddeleri kabul edildi. TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden İşsizlik Sigortası ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde emeklileri ilgilendiren maddeler kabul edilirken en düşük emekli aylığı 10 bin TL olarak sabitlendi, zam oranı da yüzde 49.25 olarak güncellendi.

Zam kararına ilişkin Bakan Işıkhan, “Cumhurbaşkanımızın talimatı ile açıkladım. Bir araya geldik, memur emeklileri ile eşitlemeye gayret ettik. Eşitlenmiş durumda. Bu durum bizim için çok önemliydi. Bildiğiniz gibi aslında refahı artırmaya gayret ediyoruz.” derken Cumhurbaşkanı Erdoğan'da ‘’SSK ve Bağkur emeklilerimizin artışını memur emeklilerimizin seviyesine çıkarma kararı aldık. Yüzde 49.25 olarak uygulayacağız." ifadelerine yer vermişti.

Emeklilere hayırlı olsun! Teklif Meclis'ten geçti SSK Bağkur emeklisine beklenen haber verildi! - Resim : 2

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen teklifin onaylanması ile beraber emekli maaşlarında ilave zammın hesaplara ocak ayı farkı olarak yansıtılacağı bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER