Emekliler için yeni gelişme! Milyonlarca emekliye zamlı ödenecek

Emekliler için yapılan ödemelerde son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Emekliler yılda iki kez aldıkları ikramiye ödemeleri için yapılan zam açıklamasının ardından heyecanla beklerken bir son dakika gelişmesi gündeme geldi.

Emekliler için yeni gelişme! Milyonlarca emekliye zamlı ödenecek

Hayatının belirli bir dönemini çalışarak geçiren binlerce vatandaş emeklilik hakkı elde ederek çalışma hayatına son verebiliyor. Çalışma hayatını sonlandıran ve aldığı emekli maaşı ile geçinen emekliler de kendilerine yapılacak ödemeleri yakından takip ediyor.

Emeklilere yılda 2 kez yapılan ikramiye ödemeleri, 2024 yılında ilk kez Ramazan Bayramı'nda hesaplara geçecek. Ramazan Bayramı'na sayılı tarih kalırken ikramiye ödemelerinin zam alıp almayacağını merak eden emeklilerin beklediği açıklama geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ İKRAMİYELERİNE ZAM MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre emekli ikramiyelerine yüzde 50 oranına zam gelecek ve 3 bin TL olarak ödenecek. Emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesinin de içinde olduğu teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.

Emekliler için yeni gelişme! Milyonlarca emekliye zamlı ödenecek

TBMM Adalet Komisyonu’nda Ceza Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 669 Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair kanun Teklifi kabul edildi. Teklifle emeklilere bayram ikramiyesinin de 3 bin TL'ye çıkartılması öngörülüyor. Gelişmelerin ilerleyen günlerde Kabine Toplantısında açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER