Emekliler hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! Karar Meclis'ten geçti imzalar atıldı yeni ödemeler hesaplarda

SSK ve BAĞKUR emeklileri için yeni dönem resmen başladı. Emekli zammının ardından maaş farkının ödenmesi için bekleyen vatandaşlar için açıklama geldi. Emeklilere yapılan ilave zammın ardından ödemelerin hesaplara geçeceği tarih de belli oldu.

Emekliler hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! Karar Meclis'ten geçti imzalar atıldı yeni ödemeler hesaplarda

Ülkemizde emekli olan 6 milyona yakın vatandaş maaş zamları ile ilgili alınan kararları yakından takip ediyor. Maaş zamlarına ilişkin gelişmeler art arda yaşanırken SSK ve BAĞKUR emeklilerinin gündeminde maaş zamları yer alıyor. Maaş zamlarına ilişkin gelişmeler vatandaşlar için gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken SSK ve BAĞKUR emeklisini ilgilendiren zam kararına ilişkin bu kez ödeme tarihleri belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamanın ardından Emekliler 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 49,215 oranında zam alacak. En düşük emekli maaşı da 10 bin lira olarak kayıtlara geçerken resmileşen zam kararı ile birlikte gözler ödeme tarihlerine çevrildi.

SSK BAĞKUR EMEKLİ ZAM FARKI HESAPLARA GEÇİYOR

Emeklilere yapılan maaş zammı vatandaşların gündeminde yer alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 10 bin lira olarak açıklamış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise ocak ayında yüzde 49,25 oranında yükseltme yapılmasına karar verildiğini bildirmişti.

Emekliler hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! Karar Meclis'ten geçti imzalar atıldı yeni ödemeler hesaplarda

SSK ve BAĞKUR emeklilerinin aylık fark tutarlarının ödemesine başlanacağı tarihi merak edilirken beklenen tarih de geldi.
Emekliler hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! Karar Meclis'ten geçti imzalar atıldı yeni ödemeler hesaplarda - Resim : 2
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemelerin SSK kapsamında emekli olanlar için 6 Şubat tarihinde BAĞKUR kapsamında emekli olanlar için de 7 Şubat tarihinde gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

Emekliler hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! Karar Meclis'ten geçti imzalar atıldı yeni ödemeler hesaplarda - Resim : 3

Bu çerçevede 6 Şubat Salı günü itibariyle SSK emeklileri ödemelerini banka hesaplarında görebilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER