Emekliler bu haber size! Emekliye halk kart sözü geldi

Emekliler maaş zamları sonrası alabilecekleri ek ödemeler için araştırmalarına başladı. Emekli maaşlarının yükselmesinin ardından en düşük maaşın da 12 bin 500 liraya sabitlenmesi ile halk kart açıklaması da ilk ağızdan geldi.

Emekliler bu haber size! Emekliye halk kart sözü geldi

Türkiye'de emekliler için yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Emekli maaşlarına yapılan zammın ardından en düşük emekli maaşı da 12 bin 500 liraya çıkarıldı. Emeklinin beklentisinin altında yapılan maaş zamları sonrası ek ödeme için açıklamalar yakından takip edilirken yeni vaatler de birbiri ardına geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Beyoğlu Belediyesine ait Kasımpaşa Emekli Evini ziyaret etti. CHP Lideri Özel, söz konusu ziyaretinde önemli açıklamalara yer verdi. Emekliler için 'halk kart' açıklamasında bulunan CHP Genel Başkanı Özel'in ifadeleri dikkati çekti.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'DEN HALK KART AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Özel, CHP’li belediyelerin emekliler için hayata geçirdiği tüm uygulamaları ortak bir zeminde birleştirdiklerini ifade etti. Emeklinin refah seviyesinin yükselmesi için çalışmalara devam edeceklerini belirten CHP Genel Başkanı Özel, “CHP’li 411 belediye ‘emekli halk kart’ diye bir kartta birleşiyor. Bütün Türkiye’de geçecek.'' ifadeleri ile emeklilerin gündeminde yer aldı.

Emekliler bu haber size! Emekliye halk kart sözü geldi

Emekliler için 'emekli halk kart' projesinden bahseden CHP Genel Başkanı Özel, 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımaya binince elinde ‘emekli halk kart' olanların hiçbir sorun yaşamayacaklarını ifade etti. ''Türkiye’deki 411 CHP belediyesinde emekli halk kart hem ulaşım yönünden hem diğer hizmetler yönünden iş görecek” diye konuşan CHP Genel Başkanı Özel, CHP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşının asgari ücret olacağını belirtti.

Emekliler bu haber size! Emekliye halk kart sözü geldi - Resim : 2

Bu çerçevede emeklilere söz de veren CHP Genel Başkanı Özel, “Söz veriyoruz. En düşük emekli maaşı 2 yıl içinde 1,5 asgari ücrete çıkacak. Artık bu derdin, tasanın sona ereceği yer seçim sandığından başkası değildir” ifadesini kullandı. CHP genel Başkanı Özel'in 'emekli halk kart' açıklaması gündemde yer alırken gelecek seçimler için vaatler de şimdiden belli olmaya başladı.

SONRAKİ HABER