Emekliler beklenen haber geldi karar yayımlandı! Resmen zamlı ödeme alacaksınız

Emekli maaş zammına ilişkin gelişmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. Emekli maaşlarına ilişkin zam açıklamasının ardından kararın netleşmesi beklenirken 6 milyona yakın emekli için beklenen haber geldi.

Emekliler beklenen haber geldi karar yayımlandı! Resmen zamlı ödeme alacaksınız

2024 yılında geçerli olacak emekli maaş zammı yüzde 49,25 olarak açıklanırken en düşük emekli maaşının da 10 bin liraya yükseltilmesine karar verildi. Emekli maaş zammı vatandaşların gündeminde yer alırken 6 milyona yakın emekli için beklenen haber de geldi.

Emekliler alacakları maaş zammı için bekleyişe geçerken bir yandan da emekli maaşlarının hesaplara ne zaman geçeceği merak ediliyordu. Emekli maaş zammı gündemin en önemli konu başlıkları arasında yer alırken Resmi Gazete'de yayımlanan kararla emekli maaş zammının ne zaman hesaplara geçeceği belli oldu.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI KESİNLEŞTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilen; çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emekliler beklenen haber geldi karar yayımlandı! Resmen zamlı ödeme alacaksınız

Emekli maaşı zammı kararı bekleyenlerin gözü kulağı yayımlanacak karara çevrilmiş durumdaydı. Resmi Gazete'de yer alan kanuna göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ayı ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi.

Emekliler beklenen haber geldi karar yayımlandı! Resmen zamlı ödeme alacaksınız - Resim : 2

Kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da eklendi. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirildi.

Sigortalının kısa çalışma ödeneğine hak kazanabilmesi için kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi bulunması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekecek. Söz konusu kararla ilgili olarak Resmi Gazete'de yayımlanması ile beraber zam farkının da 15 Şubat'a kadar hesaplara geçmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER