Emeklikte kök maaş nasıl hesaplanır?

Milyonlarca emeklinin merakla takip ettiği kök maaş nasıl hesaplanır? Emeklilikte kök maaş detaylarını öğrenmek için neler yapılmalıdır?

Emeklikte kök maaş nasıl hesaplanır?

Emeklikte kök maaş nasıl hesaplanır?- Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği emekli zammına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. TÜİK verilere göre 6 aylık enflasyon farkı yüzde 17,55 olarak belirlenmişti. Bu gelişme sonrası milyonlarca emekliyi heyecanlandıracak bir açıklama geldi ve refah payı eklenen emekli maaş zammı yüzde 25'e çıkarıldı.
Asgari ücrete gelen ara zammın ardından memur maaşları yüzde 17,55 ve seyyanen zamdan yararlanırken emekli kök maaşları üzerinden yapılacak emekli zammında en çok merak edilen konulardan bir tanesi de emekli kök aylık hesaplaması oldu. Haliyle vatandaşlar hesaplamalar için araştırmalara koyulurken bizler de sizler için en çok merak edilen konulardan emekli kök aylık hesaplama ayrıntılarını derledik.

EMEKLİ KÖK AYLIK NASIL HESAPLANIR?

Emekli kök aylığı, aylık tutar ve ek ödeme tutarı ile beraber hesaplanır.
Emekli Kök Maaş = Aylık Tutar + Ek Ödeme Tutarı
Emekli aylık toplam tutar ise; emekli kök aylığı hazine desteği (5510 Ek 19) ve kesintiler çıkarılarak hesaplanmaktadır.

Toplam Emekli Maaşı = (Emekli Kök Maaş + 5510 EK 19 Hazine Desteği) – Kesintiler

Bu formül, emekli olacak kişinin kazancını dikkate alarak toplam emekli maaşını belirlemektedir.
Emekli maaşının detaylarını öğrenmek için e-Devlet sayfasına giriş yapabilirsiniz.

e-Devlet SAYFASINA GİRİŞ YAPABİLMEK İÇİNTIKLAYIN (Emekli aylık bilgisi)

Yukarıda belirttiğimiz adrese tıklayarak e-Devlet üzerinden emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran ile karşılaşacaksınız.

whatsapp-image-2023-07-11-at-12-35-36-1.jpeg

Üstteki fotoğrafta yer alan sağ üst köşedeki adımları takip ederek, 4A (SSK) sigortalısı bir emeklinin e-devlet üzerinden emekli kök aylığını öğrenmesi mümkündür.

Öte yandan emekli zamlarının sadece kök aylıklara yapılacağı belirtilmişti. Buna göre kök aylığı 6 bin lira olup Hazine desteğiyle 7.500 lira aylık alan emeklinin 6 bin liralık kök aylığına yüzde 25 zam yapılmış olacak.

Ekonomi haberlerine ilişkin haberlerimizi takip etmek için ''Haberankara.com'' adresini ziyaret edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER