Emekli zammında rakam ortaya çıktı! Ek zam için sinyal verildi rakamlar yükseliyor işte yeni maaş tablosu

Ülkemizde emekli maaş zammı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. SSK, Bağ-Kur emekli maaşı zammı her 6 ayda bir enflasyon oranına endeksli şekilde belirlenirken Cumhurbaşkanı'nın zam için harekete geçtiği bildirildi.

Emekli zammında rakam ortaya çıktı! Ek zam için sinyal verildi rakamlar yükseliyor işte yeni maaş tablosu

Emekli zammında rakam ortaya çıktı! Ek zam için sinyal verildi rakamlar yükseliyor işte yeni maaş tablosu - SSK, BAĞ-KUR emekli maaşı zammı ile ilgili tüm gelişmeler merakla takip ediliyor. Enflasyon farkına göre belirlenen maaş zammı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası emekli zammına ilave olarak refah payı verilmeye başlandı.

Yılın 2'nci yarısında belirlenecek emekli zammı için ilk enflasyon verileri takip edilirken emekliye zam tahminleri de netleşti. Haziran ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Buna göre en düşük memur maaşı, yüzde 17,55 ve seyyanen zam yani 8 bin 77 TL ile 22 bin 17 liraya yükselmiş oldu. Memur maaşına yapılan seyyanen zam, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinde de ek zam beklentisi oluşturdu.

EMEKLİYE EK ZAMDA YENİ GELİŞME

6 aylık enflasyon farkı ve refah payı ile emekli maaşına yüzde 25 zam yapıldı. Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Emekli maaşına yüzde 25 zam yapılmasını öngören kanun teklifi, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

ekran-goruntusu-2023-08-06-164442.png

Bu kapsamda son düzenleme ile en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olan SSK ve Bağ-Kur'lular, yeni bir zam açıklaması yapılıp yapılmadığını takip etmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zammıyla ilgili "Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu." ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-08-06-164403.png

ZAM ORANI YÜZDE 25'E ÇIKARILDI

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılması, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifine göre tabloda netleşmeye başladı.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 19,77

Emekli Sandığı emeklilerine 17,55 zam verilecekken maaş zamları yüzde 25’e çıkarılacak.

Yapılan düzenlemeyle SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 5.23 puan, memur emeklilerine de 7.45 puan refah zammı yapılmış olacak.

ekran-goruntusu-2023-08-06-164423.png

Yüzde 25'lik zam emeklilerin kök aylıklarına uygulanacak. Örnek tabloya göre kök aylığı 6 bin lira olan 7 bin 500 TL emekli aylığı ödenmekte olan bir kişinin maaş zammı 6 bin liralık kök aylığa yapılacak. Böylelikle 7 bin 500 TL emekli aylığı almaya devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER