Emekli zam oranlarından memnun değil! Perişan olduk

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin 2024 maaş zam oranları TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları ardından revize edilerek yüzde 37,57'den yüzde 42,6’ya çıkarıldı, en düşük emekli maaşı ise 7 bin 500 liradan 10 bin lira oldu. Maaş zam oranlarının artması ardından Haber Ankara olarak Ankaralı emeklilere maaş zam oranlarından memnun olup olmadıklarını sorduk. Emekliler ise duruma isyan etti. Detaylar haberimizde...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı aralık ayı enflasyon rakamları ardından 6 aylık enflasyon farkı hesaplanmış ve memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin 2024 yılı maaş zam oranları belli olmuştu.

Ancak, memur ve memur emeklisinin zam oranları yüzde 49,25 olurken, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zam oranı yüzde 37,57 artışla beklentinin altında kalmıştı. Bunun üzerine beklentinin altında kalan SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yönelik zam oranları yeniden revize edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen yılın ilk Kabine toplantısında, emeklinin aylıklarına yönelik yeniden artış yapıldı. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zam oranı yüzde 37,57'den yüzde 42,6’ya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, en düşük emekli aylığının ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildiği belirtildi.

Ancak, emekli duruma bir kez daha şikayet etti. Memur ve memur emeklisinin zam oranlarının altında kalan zam oranları nedeniyle tepki gösteren emeklilerin nabzını Haber Ankara tuttu.

Emekli zam oranlarından memnun değil! Perişan olduk

‘’GEÇİNEMİYORUZ!''

Haber Ankara mikrofonuna konuşan Ankaralı emekliler, fahiş kira fiyatları ve hayat pahalılığı nedeniyle zam oranlarının yeterli olmadığını ve geçinemediklerini söyledi. ‘’Perişan olduk.'' diyen vatandaşlar, mağduriyetlerini de dile getirdi.

Abone Olmak içintıklayınız

Gurbetelli YALÇIN / Tahsin KEMER / YAREN ALOĞLU - Haberankara.com Özel Haber (Aktif kaynak linki verilmeden kesinlikle kullanılamaz)