Emekli Sandığı zam farkı ödemeleri 26 Ocak'ta yapılacak

Milyonlarca vatandaşın 2024 yılı için beklediği açıklama Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapıldı. Emekli Sandığı zam farkı ödemelerinin 26 Ocak'ta hesaplara yatacağı bildirildi.

Emekli Sandığı zam farkı ödemeleri 26 Ocak'ta yapılacak

2023 yılının son günlerinde devlet yetkililerinin ilgili kurumlar ile yaptığı görüşmeler sonrası yapılan zam oranları belirlenmiş, bu doğrultuda yeni yılın asgari ücreti, emekli ve memur maaşları belirlenmişti.

Yapılan maaş zamlarının ardından gözünü ödemelerini almak için yapılacak yeni açıklamaya çevirenler arasında yer alan Emekli Sandığından maaş alanlara sevindirici haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, aylıklarını hem emekli sandığından alanların ocak ayı 2024 zam farkının hem de harp ve vazife malullerinin ek ödemelerinin 26 Ocak'ta yapılacağı ilan edildi.

2.5 MİLYONDAN FAZLA İNSANA ÖDEME YAPILACAK

Söz konusu açıklamanın ardından ne kadar insana ödeme yapılacağı sorusu da yanıt bulmuş oldu. Edinilen bilgiye göre her iki grubun toplam sayısının 2.5 milyondan fazla olduğu ve söz konusu yapılacak toplam ödeme miktarının 20 milyar TL'den fazla olacağı ifade edildi.

Emekli Sandığı zam farkı ödemeleri 26 Ocak'ta yapılacak

ÖDEMELER DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Emekliler başta olmak üzere, çeşitli sebeplerden dolayı belirli ödemeler alan vatandaşlara uzmanlar tarafından yapılan en büyük tavsiyeler arasında kendilerini ilgilendiren kurumların yapılacak açıklamalarını takip etmesi ifade ediliyor. Buna ek olarak vatandaşların resmi açıklamalar haricinde yapılan açıklamalara itibar etmemesi önemle rica ediliyor.

Devlet kurumları, yapılan ödemeler ile ilgili gelişmeler yaşandıkça bildirmeye devam ediyor. Vatandaşlar yapılan açıklamaların ardından belirtilen tarihlerde hesaplarına yatan ödemeleri kullanmaya başlıyor.

SONRAKİ HABER