Emekli maaşı ne kadar oldu, emekli maaşında yeni düzenleme olacak mı?

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları ardından emeklinin beklentisi altında kalan maaş zam oranlarına çözüm arayışları devam ediyor. Peki, emekli maaşı ne kadar oldu, emekli maaşında yeni düzenleme olacak mı? Detaylar haberimizde...

Emekli maaşı ne kadar oldu, emekli maaşında yeni düzenleme olacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ardından emekli maaş zamları da kuruşu kuruşuna hesaplandı.

Ancak yapılan hesaplamalar emeklinin yüzünü güldürmedi. Beklentinin altında kalan zam oranlarıyla emekli maaşlarına yönelik yeni formüller aranırken yeni düzenlemenin olup olmayacağı da merak konusu oldu.

EMEKLİ MAAŞINDA YENİ DÜZENLEME OLACAK MI?

Emekli maaşı ne kadar oldu, emekli maaşında yeni düzenleme olacak mı?

Türkiye Büyük Meclisi'nde (TBMM), yapılacak çalışmalar ardından emeklinin net maaş zam oranının belli olması bekleniyor.

Emeklilerin beklentisi altında kalan zam oranları ardından henüz açıklanmayan net zam oranlarıyla birlikte gözler Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına da çevrildi. Yapılan açıklamalara göre, Kabine toplantısının gündem maddelerinden biri de emekli maaş zamları olacak.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Emekli maaşı ne kadar oldu, emekli maaşında yeni düzenleme olacak mı? - Resim : 2

Açıklanan aralık ayı enflasyon rakamları ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına yüzde 37,55 oranında zam gelmiş oldu.

Yüzde 37,55'lik zam oranı ardından yapılan hesaplamalara göre, en düşük emekli maaşı olan 7500 TL alan vatandaşların aylıkları 10 bin 316'ya yükseldi. Yapılan zam oranı emeklinin beklentisinin altında kalırken vatandaşlar, çözüm önerilerini bekliyor.

En düşük emekli aylığıyla ilgili düzenlemelerin Meclis çalışmaları sonucu netleşeceği tahmin ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER