Emekli maaşı farkları ne zaman yatacak?

Emekli maaşlarına gelen zam sonrası maaş farklarının ne zaman hesaba geçeceği de araştırma konusu oldu. Emekli maaşları ile ilgili araştırmalar devam ederken ödeme takvimi de sorgulanmaya başladı.

Emekli maaşı farkları ne zaman yatacak?

Emekli vatandaşlar, zam farkları için araştırmalarına devam ediyor. Emekli aylıklarına yüzde 24,73 oranında artış yapılırken en düşük aylıkları da 12 bin 500 TL'ye yükseltildi. Temmuz 2024 zammından sonra gündeme gelen emekli maaşı farkları ile ilgili olarak ''Emekli maaş farkları neden yatmadı, ne zaman yatacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

6 Aylık enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirlenen zam oranı yüzde 24,73 olarak belirlendi. En düşük emekli maaşı ise 12 bin 500 TL oldu. Bugünlerde ise emekli maaşı farklarını bekleyenler ödeme takvimini sorgulamaya başladı.

EMEKLİ MAAŞI FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Kök maaşı 7500 lira olan bir emekli maaşı yüzde 24 zamla 9 bin 354 TL'ye yükseldi. Maaş zamları yatmaya başlarken fark ödemeleri de ağustos ayına kadar yapılacak ve zamlı maaşlar net olarak ağustos ayında alınacak.

Emekli maaşı farkları ne zaman yatacak?

SGK tarafından yapılan açıklamada ise "Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı temmuz dönemi zam farklarının ödemesi 26 Temmuz 2024 tarihinde yapılacaktır." ifadesine yer verildi. Dolayısıyla emeklilere zamlı maaş farkları 26 Temmuz 2024 Cuma günü ödenmeye başlandı.

SONRAKİ HABER