Emekli maaş farkları hesaplara yatırıldı mı? Sosyal Güvenlik Kurumu açıkladı!

Emekli maaş farklarının ne zaman hesaplarda olacağı merak söz konusu olurken bu konu hakkında net bir bilgi paylaşımı gündeme geldi. Peki ama emekli maaş farkı hesaplara yattı mı? SGK açıklamalarda bulundu.

Emekli maaş farkları hesaplara yatırıldı mı? Sosyal Güvenlik Kurumu açıkladı!

Emekli Sandığı kapsamında aylık alan binlerce vatandaş, ,emekli maaş farklarının ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ediyor. Peki ama emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak? Emekli vatandaşlar bu soruya cevap arıyor.

emekli1.jpeg

Sosyal Güvenlik Kurumu, Emekli Sandığı kapsamında aylık alan binlerce vatandaşın sorusuna yanıt verdi. Bunun ile birlikte bu hususta Emekli Sandığı kapsamında emekli başta olmak üzere malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan kişilerin temmuz dönemi zam farklarının ne zaman hesaplara yatacağını açıkladı.

emekli2.jpg

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI YATMADI!

Emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmasının ardından henüz maaş farkları hesaplara yatmadı. Yaklaşık 2,4 milyon kişinin temmuz dönemi maaş farkı bugünden itibaren hesaplara yatacak. Emekli vatandaşlar aylık farklarını PTT'den giderek alabilecek.

emekli3.jpg

Sosyal Güvenli Kurumu ise Aylıklarını her ay alanlara, temmuzda 1 aylık tutarında aylık farkı ödeneceğini ifade etti. Bunun dışında ise aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlar hakkında da açıklamalar yapıldı. 'Mayıs - haziran - temmuz dönemindekilere temmuzda 1 aylık tutarında, haziran - temmuz -ağustos dönemindekilere temmuz ve ağustosta 2 aylık tutarında, temmuz - ağustos - eylül dönemindekilere ise temmuz, ağustos ve eylülde olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi.' paylaşımı yapıldı.

SONRAKİ HABER