Emekli kök maaş değişti mi, en düşük SSK BAĞKUR emekli maaşı ne kadar oldu?

Emekli maaş zamlarına ilişkin son dakika açıklamaları emeklilerin gündeminde yer ediniyor. En düşük emekli maaşına ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelirken kök maaşlarla ilgili merak edilenler de gündemdeki yerini aldı.

Emekli kök maaş değişti mi, en düşük SSK BAĞKUR emekli maaşı ne kadar oldu?

Ülkemizde asgari geçim şartlarını sağlayamadıklarını belirten emekliler maaşlarına iyileştirme beklediklerini kaydederken Kabine toplantısından çıkacak karara odaklanmıştı. Emekli maaşı ile ilgili gelişmeler merakla takip edilirken milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi gelecek ek zam için açıklama bekliyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamalarda SSK ve BAĞ-KUR emeklisine ilave yüzde 5 zam açıklamasına yer verirken ‘’En düşük emekli maaşı 2024 yılında ne kadar oldu? Emekli kök maaşı değişti mi?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİYE YÜZDE 5 EK ZAM AÇIKLAMASI

En düşük emekli maaşı hesaplamaları yapılan Kabine toplantısı sonrası hız kazandı. 2024 yılında emekli maaşına uygulanacak zamma yüzde 5 ek zam ilavesi yapılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliler için yaptığı açıklamada ''Bilindiği gibi 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Bu farklı artışların emeklilerimizde yol açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için emeklilerimizin maaşlarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz.

Emekli kök maaş değişti mi, en düşük SSK BAĞKUR emekli maaşı ne kadar oldu?

SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımız müjdesini vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak 2024'ten itibaren yüzde 42,6'ya yükseliyor. Önümüzdeki Temmuz ayındaki artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık artış oranları önümüzdeki Temmuz'da eşitlenecektir. Yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamına alacakları için dengesizlik giderilecektir.Sosyal devlet ilkesi gereği uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Emekli kök maaş değişti mi, en düşük SSK BAĞKUR emekli maaşı ne kadar oldu? - Resim : 2

EMEKLİ KÖK MAAŞI DEĞİŞTİ Mİ?

Emekli maaşına gelen zam oranı yüzde 5'lik ek zam ile yüzde 42,6'ya yükseldi. 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı ise 10 bin TL'ye çıkarıldı. Kök aylıklara ekstra bir düzenleme olmazken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile temmuz ayında bir düzenleme için yeşil ışık yakılmış oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER