Emekli ikramiye ödeme tarihi belli oldu mu, emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödeneceği açıklandı. Açıklamanın ardından emekliler de ikramiye ödemelerinin ne zaman hesaplarına geçeceğini araştırmaya başladı.

Emekli ikramiye ödeme tarihi belli oldu mu, emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 9 Ekim tarihinde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası emekliye ikramiye müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100'üncü yılına özel emeklilere ikramiye ödeneceğini açıkladı. Emeklilere 5 bin TL ödemeleri bir defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirilecek. Ödemelerin hangi tarihlerde hesaplarına yatacağını araştıran emekliler ise ''4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR 5 bin TL emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu mu?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için ödeme tarihi ve şartları araştırılırken Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kanun teklifine eklenen önergeye göre emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödemesi yapılması kabul edildi. Bununla beraber dul ve yetim maaşı alanların da ikramiye ödemelerinden yararlanıp yararlanamayacağı da merak edilmeye başladı.

EMEKLİ İKRAMİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel olarak bir defaya mahsus olmak üzere emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi.

emekli-ikramiye-odeme-tarihi-belli-oldu-mu-emeklilere-5-bin-tl-ikramiye-odemesi-ne-zaman-yapilacak.jpeg

Buna göre 1 - 31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar-faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak. Emekli ikramiyesi ödemeleri ise kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILACAK MI?

İkramiye ödemelerinden dul ve yetim aylığı alanlar da faydalanacak. Ölen eşinden veya anne – babasından dolayı dul ve yetim aylığı alanlara hisseleri oranında ödeme yapılacak. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si başlanmış dul eşe 2.500 TL, yüzde 75’i bağlanmış dul eşe ise 3.750 TL ödenecek. Ölen kişiden dolayı eşine ve iki çocuğuna ölüm aylığı bağlanmışsa eşe 2.500 TL, çocuklarına ise kişi başına 1.250 TL ödeme yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER